IMG_3236

Afgelopen week vond ik een hele grote, ribbelige tomaat bij de groenteboer. Hij kwam uit een Nederlandse kas, maar had een Franse naam: Coeur de Boeuf. Ofwel de biefstuk-tomaat. Deze gekke tomaten met hun onregelmatig dikke ribbels zijn minder waterig, meer vlezig en minder zuur dan de doorsnee tomaten, en daarom ideaal om te bakken. Ik maakte er deze pizza-achtige broodjes van voor een heerlijke Hollandse zomerpicknick.

IMG_3232

Let op: Bij de groenteboer zie je de Coeur de Boeuf nog wel eens met een geel-oranje of zelfs groene schil. Dit komt doordat deze tomaat van binnenuit naar buiten rijpt. De tomaat kan dus zelfs als hij een groene schil heeft perfect rijp zijn . Die ik kocht was al mooi rood en heerlijk rijp. Aan de slag ermee dus.

Ik sneed de tomaat in dikke plakken en bakte die zachtjes in een pan, in de olijfolie.

Ik bestrooide de plakken met peper en zout en kneep er wat knoflook boven uit.

In een grillpan roosterde ik plakken zuurdesem brood.

IMG_2906

Deze plakken brood besmeerde ik met een beetje pesto en vervolgens deed ik er de plakken coeur de boeuf tomaat bovenop en nog wat reepjes basilicum! Echt ssuuuuuuperlekker!

IMG_3237

 

TG Facebook Comments

04.08.2015
Geplaatst in broodjes, Groenten
2 reacties


2 reacties

    Erna

    augustus 4, 2015


    In het Italiaans is het de Cuor di Bue tomaat, ofwel Ossenhart…


    augustus 5, 2015


    Klopt Erna, en de Italianen eten ze ook erg graag.


You must be logged in to post a comment.