-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Afgelopen week vond ik een hele grote, ribbelige tomaat bij de groenteboer. Hij kwam uit een Nederlandse kas, maar had een Franse naam: Coeur de Boeuf. Ofwel de biefstuk-tomaat. Deze gekke tomaten met hun onregelmatig dikke ribbels zijn minder waterig, meer vlezig en minder zuur dan de doorsnee tomaten, en daarom ideaal om te bakken. Ik maakte er deze pizza-achtige broodjes van voor een heerlijke Hollandse zomerpicknick.
Let op: Bij de groenteboer zie je de Coeur de Boeuf nog wel eens met een geel-oranje of zelfs groene schil. Dit komt doordat deze tomaat van binnenuit naar buiten rijpt. De tomaat kan dus zelfs als hij een groene schil heeft perfect rijp zijn . Die ik kocht was al mooi rood en heerlijk rijp. Aan de slag ermee dus.
Ik sneed de tomaat in dikke plakken en bakte die zachtjes in een pan, in de olijfolie.
Ik bestrooide de plakken met peper en zout en kneep er wat knoflook boven uit.
In een grillpan roosterde ik plakken zuurdesem brood.
Deze plakken brood besmeerde ik met een beetje pesto en vervolgens deed ik er de plakken coeur de boeuf tomaat bovenop en nog wat reepjes basilicum! Echt ssuuuuuuperlekker!
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
In het Italiaans is het de Cuor di Bue tomaat, ofwel Ossenhart…
Klopt Erna, en de Italianen eten ze ook erg graag.