-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een perfect recept voor tropische dagen; namelijk een heerlijk frisse citroenlimonade. Met dit benauwde weer heb je gewoon vaak trek in een glas ijskoud drinken. Van frisdrank en limonade word je dik. Althans, je krijgt nogal wat suiker binnen en dat is sowieso niet gezond. Maar water word ik na een tijdje ook meer dan zat. Dus, dan wil ik nog wel eens een lekkere ijsthee of een fruitwater drinken. Maar laatst kwam ik dit hele oude recept van citroenlimonade tegen en dat beviel ook heel goed. Vandaar dat ik het vandaag hier met je deel. Geniet er van!
Recept
citroenlimonade
1 liter limonade – makkelijk – 2,5 uur incl. laten trekken
Ingrediënten voor een liter citroenlimonade:
7 dl koud water
2 citroenen
2 tl citroenzuur (verkrijgbaar bij drogist)
3 el honing
Bereiding
Zet het water op en laat het aan de kook komen.
Snijd ondertussen de citroenen in dunne plakjes.
Voeg, zodra het water kookt, de citroenplakjes, honing en het citroenzuur toe.
Haal na 15 minuten de pan van het vuur. Laat alles minimaal twee uur trekken.
Zeef de limonade en giet over in een gesteriliseerde fles. (10 minuten gekookt in water)
Proef de afgekoelde limo en leng deze eventueel aan met extra water als je het te zoet vindt.
Zet de fles in de koeling. Je kunt de limonade 2-3 weken bewaren.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.