-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhhm als er toch iets lekker is, dan is het wel een chocoladereep met hazelnoten er in. Je kunt de heerlijkste repen in de winkel kopen. Maar wat denk je er van om zo’n reep eens zelf te maken. Dan heb je tegenwoordig twee opties. Of je maakt een reep van echte chocolade. Of je maakt er een van cacao. Ik laat je vandaag beide manieren zien. Kun je zelf bepalen wat je wil eten. De vorm kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Zo maakte ik deze ronde plak. Mooi verpakt is het een heel leuk cadeautje. Of je eet hem natuurlijk lekker zelf op. Mag ook hoor.
Recept chocoladereep met hazelnoten
Ingrediënten
250 gr pure chocolade (meer dan 70% is goed voor je)
50 gr hazelnoten
Bereiding
Zet een pannetje met water op het vuur en breng dat aan de kook. Zet het vuur op zijn laagst zodra het kookt. Plaats een metalen of glazen schaal in het pannetje maar zorg dat die niet het hete water raakt.
Breek de chocolade in stukken en leg die in de schaal. De chocolade gaat smelten. Roer af en toe voorzichtig om tot de chocolade gesmolten is. Zorg dat je schaal niet te heet wordt. Roer de hazelnoten door de chocolade.
Bekleed een schaal of bakblik met plastic folie. Giet hierin de chocolade en spreid deze een beetje uit. Je kunt ook nog kokos, rozijnen of cranberry’s toevoegen als je dat lekker vindt. Laat dit geheel nu afkoelen en je hebt je eigen stuk chocolade met hazelnoten gemaakt.
Recept alternatieve chocoladereep
Ingrediënten
50 gr kokosolie
3 flinke eetlepels cacaopoeder
100 gr dadels
1 flinke hand hazelnoten
Bereiding:
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zodra deze is gesmolten schep je de cacao er doorheen tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.
Ontpit de dadels.
Doe de dadels bij het cacaomengsel. Neem een staafmixer en maal alles goed fijn. (kan ook in een keukenmachine maar zorg dat je de massa er niet te warm in doet. De dadels moeten echt helemaal fijngemalen zijn.
Roer de hazelnoten er doorheen.
Schep het mengsel op een stuk plastic folie en spreid het uit.
Leg dit in de diepvries. Breek een stukje af om te eten, leg de rest weer terug in de diepvries.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.