chocolade
Hhhm als er toch iets lekker is, dan is het wel een chocoladereep met hazelnoten er in. Je kunt de heerlijkste repen in de winkel kopen. Maar wat denk je er van om zo’n reep eens zelf te maken. Dan heb je tegenwoordig twee opties. Of je maakt een reep van echte chocolade. Of je maakt er een van cacao. Ik laat je vandaag beide manieren zien. Kun je zelf bepalen wat je wil eten. De vorm kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Zo maakte ik deze ronde plak. Mooi verpakt is het een heel leuk cadeautje. Of je eet hem natuurlijk lekker zelf op. Mag ook hoor.

Recept chocoladereep met hazelnoten

chocoladereep

Ingrediënten

250 gr pure chocolade (meer dan 70% is goed voor je)

50 gr hazelnoten

Bereiding

Zet een pannetje met water op het vuur en breng dat aan de kook. Zet het vuur op zijn laagst zodra het kookt. Plaats een metalen of glazen schaal in het pannetje maar zorg dat die niet het hete water raakt.

Breek de chocolade in stukken en leg die in de schaal. De chocolade gaat smelten. Roer af en toe voorzichtig om tot de chocolade gesmolten is. Zorg dat je schaal niet te heet wordt. Roer de hazelnoten door de chocolade.

Bekleed een schaal of bakblik met plastic folie. Giet hierin de chocolade en spreid deze een beetje uit. Je kunt ook nog kokos, rozijnen of cranberry’s toevoegen als je dat lekker vindt. Laat dit geheel nu afkoelen en je hebt je eigen stuk chocolade met hazelnoten gemaakt.

Recept alternatieve chocoladereep 

Ingrediënten

50 gr kokosolie

3 flinke eetlepels cacaopoeder

100 gr dadels

1 flinke hand hazelnoten

Bereiding:

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zodra deze is gesmolten schep je de cacao er doorheen tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.

Ontpit de dadels.

Doe de dadels bij het cacaomengsel. Neem een staafmixer en maal alles goed fijn. (kan ook in een keukenmachine maar zorg dat je de massa er  niet te warm in doet. De dadels moeten echt helemaal fijngemalen zijn.

Roer de hazelnoten er doorheen.

Schep het mengsel op een stuk plastic folie en spreid het uit.

Leg dit in de diepvries. Breek een stukje af om te eten, leg de rest weer terug in de diepvries.

chocolade

TG Facebook Comments

16.03.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.