-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhhm als er toch iets lekker is, dan is het wel een chocoladereep met hazelnoten er in. Je kunt de heerlijkste repen in de winkel kopen. Maar wat denk je er van om zo’n reep eens zelf te maken. Dan heb je tegenwoordig twee opties. Of je maakt een reep van echte chocolade. Of je maakt er een van cacao. Ik laat je vandaag beide manieren zien. Kun je zelf bepalen wat je wil eten. De vorm kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Zo maakte ik deze ronde plak. Mooi verpakt is het een heel leuk cadeautje. Of je eet hem natuurlijk lekker zelf op. Mag ook hoor.
Recept chocoladereep met hazelnoten
Ingrediënten
250 gr pure chocolade (meer dan 70% is goed voor je)
50 gr hazelnoten
Bereiding
Zet een pannetje met water op het vuur en breng dat aan de kook. Zet het vuur op zijn laagst zodra het kookt. Plaats een metalen of glazen schaal in het pannetje maar zorg dat die niet het hete water raakt.
Breek de chocolade in stukken en leg die in de schaal. De chocolade gaat smelten. Roer af en toe voorzichtig om tot de chocolade gesmolten is. Zorg dat je schaal niet te heet wordt. Roer de hazelnoten door de chocolade.
Bekleed een schaal of bakblik met plastic folie. Giet hierin de chocolade en spreid deze een beetje uit. Je kunt ook nog kokos, rozijnen of cranberry’s toevoegen als je dat lekker vindt. Laat dit geheel nu afkoelen en je hebt je eigen stuk chocolade met hazelnoten gemaakt.
Recept alternatieve chocoladereep
Ingrediënten
50 gr kokosolie
3 flinke eetlepels cacaopoeder
100 gr dadels
1 flinke hand hazelnoten
Bereiding:
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zodra deze is gesmolten schep je de cacao er doorheen tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen.
Ontpit de dadels.
Doe de dadels bij het cacaomengsel. Neem een staafmixer en maal alles goed fijn. (kan ook in een keukenmachine maar zorg dat je de massa er niet te warm in doet. De dadels moeten echt helemaal fijngemalen zijn.
Roer de hazelnoten er doorheen.
Schep het mengsel op een stuk plastic folie en spreid het uit.
Leg dit in de diepvries. Breek een stukje af om te eten, leg de rest weer terug in de diepvries.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.