-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Maak je kids blij en ga met ze aan de slag om deze chocolade muffins te maken! Een heerlijke bezigheid tijdens de vakantie die ook nog eens snel beloond wordt. Muffins zijn immers minder bewerkelijk dan cupcakes, maar minstens net zo lekker. Het is eigenlijk een broodje dat vroeger als lekker hapje bij de lunch gegeten werd. Het is zeg maar de boeren variant op de sjiekere cupcake. Maar ook met de muffin kun je alle smaakkanten op. Fruit, specerijen, jam en andere lekkernijen kunnen prima in de muffin gestopt worden. Zo ook chocolade, want daar is iedereen immers dol op. Dus ik zeg: zet je kids lekker aan het werk en geniet over een uurtje van een heerlijke chocolade muffin bij je koffie! Dat heet een win-win situatie!
Recept
chocolade muffins
ongeveer 15 stuks – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
250 gr patentbloem
75 gr suiker
2 tl bakpoeder (=10 gram)
snufje zout
50 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
100 gr gesmolten ongezouten boter
125 ml melk
125 ml yoghurt
1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de suiker, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit even.
Klop het ei even los in een andere kom en voeg hier de yoghurt, melk en gesmolten boter aan toe. Meng goed door elkaar.
Voeg dit natte mengsel bij de bloem. Roer dit kort door elkaar met een pollepel. Niet teveel, want het deeg moet een beetje grof blijven.
Hak de chocolade klein met een mes of deegroller en meng die door het deeg.
Vul 15 vormpjes met het deeg! Zet ze 15-20 minuten in e oven om te bakken.
De muffins zijn lekker zacht van binnen en de chocolade is lekker zacht geworden. Hhhmmm

Wil je nog meer lekkere muffinrecepten? In het Hollands Maandkookboek staan heerlijke muffins zonder lactose en zelfs een recept voor zomerse, hartige muffins.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.