chocolade muffins
Maak je kids blij en ga met ze aan de slag om deze chocolade muffins te maken! Een heerlijke bezigheid tijdens de vakantie die ook nog eens snel beloond wordt. Muffins zijn immers minder bewerkelijk dan cupcakes, maar minstens net zo lekker. Het is eigenlijk een broodje dat vroeger als lekker hapje bij de lunch gegeten werd. Het is zeg maar de boeren variant op de sjiekere cupcake. Maar ook met de muffin kun je alle smaakkanten op. Fruit, specerijen, jam en andere lekkernijen kunnen prima in de muffin gestopt worden. Zo ook chocolade, want daar is iedereen immers dol op. Dus ik zeg: zet je kids lekker aan het werk en geniet over een uurtje van een heerlijke chocolade muffin bij je koffie! Dat heet een win-win situatie!

Recept

chocolade muffins

ongeveer 15 stuks – 30 minuten – makkelijk

chocolade muffins

Ingrediënten

250 gr patentbloem

75 gr suiker

2 tl bakpoeder (=10 gram)

snufje zout

50 gr pure chocolade

50 gr witte chocolade

100 gr gesmolten ongezouten boter

125 ml melk

125 ml yoghurt

1 ei

chocolade muffinsBereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de suiker, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit even.
Klop het ei even los in een andere kom en voeg hier de yoghurt, melk en gesmolten boter aan toe. Meng goed door elkaar.
Voeg dit natte mengsel bij de bloem. Roer dit kort door elkaar met een pollepel. Niet teveel, want het deeg moet een beetje grof blijven.
Hak de chocolade klein met een mes of deegroller en meng die door het deeg.
Vul 15 vormpjes met het deeg! Zet ze 15-20 minuten in e oven om te bakken.
De muffins zijn lekker zacht van binnen en de chocolade is lekker zacht geworden. Hhhmmm
chocolade muffins
Wil je nog meer lekkere muffinrecepten? In het Hollands Maandkookboek staan heerlijke muffins zonder lactose en zelfs een recept voor zomerse, hartige muffins.
hethollandsmaandkookboek

TG Facebook Comments

14.07.2016
Geplaatst in snack, zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.