-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik ben dol op chocolade-hazelnootpasta. En laat het nou net de tijd zijn dat de hazelnoten overal in het gemeenteplantsoen liggen! Dus ik ga ze altijd oprapen. Dat is niet alleen ene leuke bezigheid, maar het scheelt je ook handen vol geld. Als je goed om je heen kijkt, zie je de hazelaar eigenlijk overal wel staan. Raap de noten gewoon van de grond en bewaar ze thuis in een mand. Want hazelnoten kopen is best een dure aangelegenheid. Zonde als je bedenkt dat er bij jou in de buurt altijd wel een hazelaar te vinden is en je dus voor bijna nop zelf chocolade-hazelnootpasta kunt maken.
Recept
Chocolade-hazelnootpasta
1 pot-makkelijk-bevat noten en lactose
Ingrediënten
100 gr hazelnoten
200 gr poedersuiker
50 gr cacaopoeder
50 ml plantaardige olie
1 tl vanille essence
snufje zout

Maak een leuk zakje van een krantenpagina en verras iemand met een zakje hazelnoten!
Bereiding
Haal de schil van de hazelnoten.
Zet een pan op het vuur, doe de noten er in en rooster ze tot ze goudbruin gekleurd zijn en het velletje loslaat.
Strooi de noten op een bord en laat afkoelen.
Haal de velletjes van de noten.
Maal de noten fijn, voeg de poedersuiker, poedersuiker, honing, zout, vanille essence en olie toe. Roer goed door elkaar.
Ik koos voor een wat dikkere, stugge saus. Maar met wat meer olie maak je hem ook smeuïger.
Bewaar de pasta in een afgesloten bakje of een schone glazen pot buiten de koelkast.
Wist je trouwens dat….
Iemand in 1806 op het idee kwam chocolade met hazelnoten te mengen. Uiteraard was dat een Italiaan en de oorzaak was de hoge prijs van chocolade. Door deze te mengen had je toch de smaak, maar hoefde je minder te gebruiken. Dit goedje heette pasta Gianduja, naar een personage uit de beroemde Commedia dell’arte. Het werd toen alleen gebruikt als bonbonvulling.
In 1946 komt de firma Ferrero voor het eerst met hun Pasta Giandujot voor op brood. Toen nog in blokken. Je sneed er plakjes van. Pas vijf jaar later kwam er een smeerbare variant zoals wij die nu kennen. Het heette toen nog: Supercrema. Pas in 1963 werd de merknaam ‘Nutella’ bedacht. Het wordt gemaakt van suiker, cacao, gemodificeerde palmolie, hazelnoten, melkpoeder, lecithine en vanilline.In Italië eten ze het niet alleen op brood, maar ook zo uit het vuistje. Ze zijn er daar echt allemaal super dol op.
Je van 100 gr hazelnoten slechts 40 gr overhoudt als je ze gekraakt en van de schil ontdaan hebt?
Je ze altijd moet roosteren voordat je ze gaat eten. Dan komt ook het bittere velletje los.
Heb je zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.