-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hallo Makkelijke Maandag; ik heb hier een lekkere Chinese vega tomatensoep! Je weet wel die zoetzuur smakende soep die je ook vaak in blik of zak kunt kopen. Maar ja, dan eet je meteen een berg extra suikers. Dat proef je aan de mierzoete smaak. En wat dacht je van de ongewenste E-nummers in zo’n pak of zak Chinese tomatensoep? Daar word je ook echt niet blij van. Nee, maak deze Chinese vega tomatensoep lekker zelf. Moeilijk is het niet.
Recept
Chinese vega tomatensoep
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
1 ui
1 rode peper
een stukje verse gember ter grootte van een duimtop
1 teen knoflook
een blikje gepelde tomaten (450 gram)
1 appel
2 groentebouillon blokjes
1 el rode wijnazijn
100 gr eiermie
2 bosuien
4 eieren
bakje taugé, gewassen

Bereiding
Pel en snipper de ui, gember en knoflook. Snijd ze alledrie fijn. Was de peper en snijd die in ringetjes. Laat de zaadjes weg als je niet van heel heet houdt.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
Doe wat zonnebloemolie in een kookpan en zet die op een middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten de gesnipperde ui, gember, knoflook, appelblokjes en peper toe. Bak deze vervolgens 5 minuutjes zachtjes door.
Voeg dan de tomaten uit blik toe en roer door.
Doe er water en de bouillonblokjes erbij tot je anderhalve liter vocht in de pan hebt.
Breng dit alles aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Zet dan een staafmixer in de soep om een gebonden soep te maken.
Voeg dan de azijn toe en doe ook de eiermie erbij en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringetjes.
Kluts de 4 eieren in een schaaltje.
Verwarm een bakpan en doe er wat zonnebloemolie in. Voeg het eimengsel toe en bak de dunne omelet voorzichtig. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Haal na 5-10 minuten de deksel van de pan.
Proef ondertussen of de soep goed is en voeg eventueel naar smaak wat wat meer azijn toe.
Serveer de Chinese vega tomatensoep in grote kommen, garneer die met de lente-uien, reepjes omelet en de taugé
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.