-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik een heerlijke chili con carne met chocolade! Ik kijk altijd graag naar Koken met van Boven. Heerlijke slow-tv met kok Yvette van Boven. Zij is de best verkopende kookboek-auteur van Nederland. En terecht, want van haar boeken word je gewoon ontzettend blij. En dat geldt ook zeker voor de verrassende recepten die ze in haar tv-programma kookt. Een van de verrassendste recepten die ze maakte was voor mij de chili. Ik heb het recept enigszins aangepast naar de Hollandse keuken en gisteren gemaakt. Ohhh.. en lekker dat deze chili con carne met chocolade is! Niet in de laatste plaats door de chocolade……
Recept
Chili con carne met chocolade
bevat gluten-lactose en vlees
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 eetl. olijfolie
1 ui, fijngehakt gehakt
1 kleine prei, in ringen gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250 gr gerookt spek, in blokjes
een gedroogd chilipepertje
1 el. komijnpoeder (djinten)
1 el. oregano
1/2 el. kaneel
een blikje ontvelde tomaten (à 400 gram), in stukjes
450 gr gebruiksklare kapucijners (uit pot of geweekt)
50 gr extra pure chocolade (minst. 75%), grof gehakt
zeezout & zwarte peper uit de molen
Voor het broodlaagje er op heb je nodig:
100 gram bloem
2 theel. bakpoeder
flinke snuf zout
1 ei, losgeklopt
150 ml (karne)melk
50 ml zonnebloemolie
Extra nodig: 6 glazen weckpotten of 6 flinke 1 persoons ovenschaaltjes
Bereiding:
Verhit eerst een flinke scheut olijfolie in een zware braadpan en bak hierin de spekjes en het gehakt. Bak niet te hard, want de spekjes en gehakt branden snel aan.
Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en bak ze al roerend mee met het vlees.
Voeg dan de prei ook toe.
Doe de specerijen en de tomaten erbij. Breng de saus dan aan de kook. Laat het een paar minuutjes koken, maar draai vervolgens het vuur lager en laat het geheel 30 minuten, met deksel op de pan zacht smoren. Check af en toe en voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
Doe er op het laatste moment de kapucijners bij en warm deze even mee. Draai het vuur dan uit en roer de chocolade erdoor. Laat de saus nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en proef of er zout en peper bij moet. Voeg dat naar eigen smaak toe.
Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Maak het beslag voor het brood. Meng daarvoor in een grote kom, de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar.
Klop in een aparte kom de eieren, (karne)melk en de boter tot een glad mengsel. Giet dit al roerend met een houten lepel bij het bloemlmengsel en roer tot een glad beslag.
Vul de potten tot 3/4 met de chili con carne en giet overal een laagje van het broodbeslag op.
Bak de potten in zo’n 25 minuten of tot het brood mooi gaar is en de saus lekker pruttelt.
Dien direct op.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.