kruidenpotten op rij

Deze woensdag staat in het teken van de cajun kruidenmix. Ik leerde je op dit blog al eerder je eigen kruidenmixen te maken. En vandaag geef ik je het recept voor een lekkere, pittige cajun kruidenmix. Hij is heerlijk door je gebakken aardappeltjes of over je gebakken vlees. Je kunt een cajun kruidenmix kant en klaar kopen, maar dikke kans dat je dan vooral een dure zak zout koopt met een paar losse flodders aan kruiden er in. En aangezien we met zijn allen al veel te veel zout eten, kun je die zakjes het beste laten staan. Bovendien is het kinderlijk eenvoudig om je eigen kruidenmixen te maken. 

Wil jij zelf een Cajun kruidenmix maken?

Het enige dat je nodig hebt zijn een paar losse zakjes kruiden. Die koop ik altijd bij de Turkse groenteboer. Want die kruiden zijn prima en ze zijn een stuk goedkoper dan die van de biologische winkels die ze ook wel verkopen, maar er dan meteen de hoofdprijs op plakken. Dan nog een paar kleine lege potjes, die je vast wel over hebt van de feestdagen, en klaar ben je om te mixen.

Dit zijn de verhoudingen:

1 deel uienpoeder

1 deel knoflookpoeder

1 deel zoet paprikapoeder

1/2 deel gerookt paprikapoeder (rood blikje bij de Jumbo en AH)

1/2 deel oregano, gedroogd

1/2 deel tijm, gedroogd

1/2 deel cayennepeper

1/2 deel chilipepers, gedroogd

 

Veel plezier met je Cajun kruidenmix! Weet dat je nu ook veel goedkoper uit bent dan wanneer je kant en klare kruidenmixen koopt. Bovendien kun je de mix ook nog eens aan je eigen smaak aanpassen. Als jij namelijk van lekker veel knoflooksmaak houdt, die je daar gewoon wat meer van in. Of als je van spicy houdt, doe je er wat meer peper bij. Niemand die je tegenhoudt. Jij bepaalt immers zelf wat je lekker vindt. Dat is nog zo’n groot voordeel van lekker zelf maken.

Wil je meer kruidenmixen recepten? Kijk dan op deze blog die ik eerder publiceerde voor een oosterse kruidenmix.

TG Facebook Comments

04.01.2017
Geplaatst in kruiden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.