-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze makkelijke maandag heb ik een recept van bulgur met vlees en groenten voor je. Bulgur ken je misschien niet. Het zijn korrels gemaakt van harde tarwe, die worden gestoomd en gedroogd en daarna gemalen. Je eet het eigenlijk als een soort rijst. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs lekkerder dan rijst, omdat het een heerlijke nootachtige smaak heeft. Bulgur was eerst alleen te verkrijgen in Turkse supermarkten, maar tegenwoordig ook in de supermarkt. Zo heeft Lassie het in zijn assortiment. Ik maak er vandaag een lekkere gezonde groentesaus bij van fijngemalen groenten en cherrytomaatjes. En ik bak er een lekkere varkenshaas bij. Bij mij thuis ging het er in als koek. Dus ik zou zeggen, maken! Je bent zo klaar.
Recept
Bulgur met vlees en groenten
4 personen – 30 minuten – makkelijk
bevat gluten en vlees – lactosevrij
Ingrediënten:
350 gr bulgur
2 varkenshaasjes
1 winterpeen
een flinke stronk broccoli
1 grote ui
250 gr champignons
250 gr cherrytomaatjes
1/2 glas witte wijn (of bouillon)
Bereiding
Kook de bulgur in 15 minuten gaar in ruim kokend water.
Kruid de varkenshazen met zout, peper, 1 el paprikapoeder, 1 tl cayennepeper en 1 tl kaneel. Snijd de varkenshaasjes in stukken.
Zet een bakpan op het vuur, verwarm er olijfolie in en bak de stukken varkenshaas in 5 tot 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Maal de peen en de broccoli in een keukenmachine fijn.
Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
Was de cherrytomaatjes.
Zet een bakpan op het vuur en bak hierin de uiringen en de champignonplakjes. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten door.
Voeg dan de fijngemalen groenten en de witte wijn toe en maak er een saus van.
Schep de bulgur op een bord. Doe daar de groenten bij en leg daar een stukje vlees bovenop! Klaar is kees.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.