-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze makkelijke maandag maak ik heerlijke bulgur met zomergroenten. Bulgur vind ik persoonlijk lekkerder dan couscous en ik ben dan ook blij dat het tegenwoordig ook zo goed verkrijgbaar is. De groenten in dit gerecht kruid ik met ras el hanout, een heerlijke kruidenmix. Je vindt deze bij toko’s, op de markt en nu ook in de supermarkten. Lekker makkelijk om een gerecht mee te kruiden en altijd lekker. Ik zeg, dit is een heel gezond begin van de week!
Recept
Bulgur met zomergroenten
4 personen-30 minuten-makkelijk
lactosevrij-bevat gluten en vlees
Ingrediënten
400 gr bulgur
400 gr biefstuk
boter om in te bakken
olijfolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 courgette, in plakjes
200 gr sperziebonen
1 blikje kikkererwten
1 rode paprika, in repen gesneden
½ prei, in ringen gesneden
1 el ras el hanout
2 blikken tomatenpuree (elk 450 gr)
Bereiding
Haal de biefstuk alvast uit de koeling.
Kook de bulgur zoals op de verpakking staat (15 minuten in ruim water)
Kruid de biefstuk met zout en peper en bak ze in wat boter op een niet te hoog vuur.
Verwarm intussen een andere pan op een medium vuur en doe hier de olijfolie in.
Bak hierin de uien en knoflook. Bak niet te hard en roer regelmatig goed door.
Voeg vervolgens de courgette, sperziebonen, paprika, kikkererwten en prei toe. Strooi de ras el hanout over de groenten en mix die er goed door. Doe er dan de twee blikken tomaten bij en laat het geheel lekker zachtjes pruttelen.
Leg het gebakken vlees op een bord en doe er tot gebruik aluminiumfolie over.
Haal ook de bulgur van het vuur en roer met een vork de korrels wat los.
Vul voor iedereen een bord met wat bulgur, de groenten en het vlees er bovenop.
Eet smakelijk!
Tip:
Als je bulgur over houdt, bewaar dit dan om een salade mee te maken voor de volgende dag. Dat is lekker voedzaam.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.