-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze makkelijke maandag maak ik heerlijke bulgur met zomergroenten. Bulgur vind ik persoonlijk lekkerder dan couscous en ik ben dan ook blij dat het tegenwoordig ook zo goed verkrijgbaar is. De groenten in dit gerecht kruid ik met ras el hanout, een heerlijke kruidenmix. Je vindt deze bij toko’s, op de markt en nu ook in de supermarkten. Lekker makkelijk om een gerecht mee te kruiden en altijd lekker. Ik zeg, dit is een heel gezond begin van de week!
Recept
Bulgur met zomergroenten
4 personen-30 minuten-makkelijk
lactosevrij-bevat gluten en vlees
Ingrediënten
400 gr bulgur
400 gr biefstuk
boter om in te bakken
olijfolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 courgette, in plakjes
200 gr sperziebonen
1 blikje kikkererwten
1 rode paprika, in repen gesneden
½ prei, in ringen gesneden
1 el ras el hanout
2 blikken tomatenpuree (elk 450 gr)
Bereiding
Haal de biefstuk alvast uit de koeling.
Kook de bulgur zoals op de verpakking staat (15 minuten in ruim water)
Kruid de biefstuk met zout en peper en bak ze in wat boter op een niet te hoog vuur.
Verwarm intussen een andere pan op een medium vuur en doe hier de olijfolie in.
Bak hierin de uien en knoflook. Bak niet te hard en roer regelmatig goed door.
Voeg vervolgens de courgette, sperziebonen, paprika, kikkererwten en prei toe. Strooi de ras el hanout over de groenten en mix die er goed door. Doe er dan de twee blikken tomaten bij en laat het geheel lekker zachtjes pruttelen.
Leg het gebakken vlees op een bord en doe er tot gebruik aluminiumfolie over.
Haal ook de bulgur van het vuur en roer met een vork de korrels wat los.
Vul voor iedereen een bord met wat bulgur, de groenten en het vlees er bovenop.
Eet smakelijk!
Tip:
Als je bulgur over houdt, bewaar dit dan om een salade mee te maken voor de volgende dag. Dat is lekker voedzaam.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.