-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Oohh dit is echt een heerlijke bulgur met groenten en vlees. Daarbij heb ik kappertjes, rozijnen en munt gedaan. Een bijzondere combi, maar echt heel lekker. Bij mij in de tuin doen verschillende soorten munt het enorm goed en daar ben ik heel blij mee. Net zoals met het heerlijke weer. Ik had gisteravond zin in bulgur en kwam uit bij dit gerecht dat zelfs bij mijn niet zo munt-minnende mannen enorm in de smaak viel. Dus ik zeg, maken die hap!! Want ook vanavond eten we misschien nog wel even buiten!
Recept
Bulgur met groenten en vlees
Ingrediënten
250 gr bulgur
1 courgette, in kleine blokjes gesneden
3 tomaten, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
2 stengels lente ui, in ringetjes gesneden
1 hand vol cashewnoten, grof gehakt
1 hand vol rozijnen
2 el kappertjes
peper uit de molen, zeezout
olijfolie, extra vierge
paar blaadjes munt
Bereiding
Kook de bulgur in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de pan weg en laat de bulgur rustig afkoelen.
Voeg alle groenten samen in een grote kom en sprenkel er ruim goede olijfolie over. Breng alles op smaak met zout en peper en zet de schaal even weg zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Ik bakte er nog een stukje vlees bij, maar dit hoeft uiteraard niet.
Neem een vormpje en druk daarin de bulgur stevig aan. Strooi hier royaal de groenten over en serveer evt. met een stukje vlees.
Wist je dat…..
Munt heel goed is voor de spijsvertering! Het maakt de ingewanden rustig. Het bevordert ook nog eens de werking van de speekselklier. In je mond worden worden enzymen geactiveerd die de spijsvertering bevorderen. Het is ook nog eens anti-bacterieel.
Bulgur is gemaakt van harde tarwe. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Je kunt hele fijn, ietwat grove en grove bulgur kopen. In de supermarkt betaal je er de hoofdprijs voor, maar bij je plaatselijke toko of mediterrane supermarkt niet!
Heb je zin in een workshop Conserveertechnieken?
Klik dan hier. Je kunt je via de mail opgeven!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.