-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Als er één stuk vlees is waar ik dol op ben dan is het geroosterd buikspek uit de oven. Eigenlijk is buikspek het spek dat je in blokjes eet bij je stamppot. Maar je kunt het ook aan een stuk bereiden en eten. Ik vind het overheerlijk comfortfood en je doet er mij met bijvoorbeeld de kerstdagen veel meer plezier mee, dan met een heel luxestuk vlees. Buikspek is prima betaalbaar en de slager heeft het altijd op voorraad liggen, dus geen gedoe met vooraf bestellen en zo. Ideaal aan dit vlees is dat het lekker mals en sappig is. Je kunt het heerlijk kruiden en het krijgt een lekker krokante bovenlaag. En heb je wat over (denk het niet) dan kun je het restje de volgende dag zo weer gebruiken. Op brood, door de stamppot, in de soep of bij de gourmet. Het maakt niet uit. En tenslotte, ja het is best vet, maar als je dan voor de rest geen vettige dingen eet kan het best. Ik vind het heerlijk om dit met veel geroosterde groenten te eten. Dus ik zou zeggen probeer dit vast uit voor de kerst en verras straks iedereen met dit heerlijke stukje vlees.
Recept
geroosterd buikspek uit de oven
Ingrediënten
1 stuk buikspek (reken 100 gr per persoon)
venkelzaad
grof zeezout
honing
Zo bereid je de buikspek
Leg de spek met de vetkant naar boven op je snijplank. Kerf het spek met je mes diagonaal in en doe datzelfde nogmaals kruislings. Zorg dat je alleen de vetlaag inkerft.
Bestrooi het spek nu flink met zeezout, wikkel het in plastic folie, zet het op een bord en zet daar weer iets zwaars bovenop. Laat dit een paar uur, het liefst een dag, intrekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het vlees uit de koelkast en was het zout van het vlees. Dep het droog. Smeer de bovenkant van het spek in met honing.
Bestrooi het vlees met het venkelzaad. Duw de zaadjes in de openingen van het vet. Let wel je kunt hier ook het vlees met een ander kruid insmeren, het is maar net wat je lekker vindt. Maar venkel en spek gaan sowieso zeer goed samen.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Zet het vlees in een ovenschaal en zet in de oven. Laat het daar 45-60 minuten in staan tot je een mooie krokante, bruine korts hebt.
Lekker met gebakken ovenaardappeltjes en geroosterde groenten.
Waar koop je venkelzaad?
In een toko, een natuurwinkel, goede groenteboer of op de markt.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.