IMG_3248

Ooohh vanavond doen we niet moeilijk, maar maken we zomerse bruschette. Zit je nog  lekker te genieten van de zomer en heb je effe geen zin in moeilijk gedoe? Maak dan vanavond heerlijke snack ofwel bruschette. Dit zijn Italiaanse geroosterde broodjes die je lekker dik belegt. Gewoon omdat het lekker is en ach, het voelt volop zomers. En dat moet gevierd worden. En wat eet je dan? Lekkere bruschetta met een goed glas witte wijn erbij…zucht. Dan kan de avond niet meer stuk. Ik heb hier 2 heerlijke bruschetta recepten voor je…. fijne avond vast!

Recepten

Bruschette

bruschette

Bruschette wie kent ze niet, en wie is er niet dol op? Maar wat zijn het eigenlijk en wat is het verschil met crostini nou eigenlijk? Nou dat leg ik je heel snel uit. Bruschetta komen uit zeg maar Midden Italië en het zijn gegrilde plakken grof brood die ingesmeerd zijn met knoflook en daarna besprenkeld met olijfolie. Daarna kunnen ze met van alles worden belegd. Maar dezelfde omschrijving vind je voor crostini. Toch zouden de Italianen geen Italianen zijn als er tóch niet een verschil in zat. Wat heet, wel 3 verschillen. Te weten:

1)Crostini zijn kleiner en worden van fijner brood gesneden.

2)De topping van crostini is fijn, luxer en meer uitgesproken, zoals bijvoorbeeld een kippenlevermousse. Bruschette is de meer boerse variant van Crostini en worden vaak belegd met salade, tomaat, kruiden of groenten.

3)Crostini is als snack bedoeld, bruschetta dient vaak als lunch.

Nou genoeg gezeurd over de verschillen. We gaan gewoon bruschette (enkelvoud is trouwens bruschetta) maken.

We roosteren wat brood (in mijn geval casinowit), snijden een teen knoflook door en wrijven die over het brood. Een paar druppels olijfolie er op en de basis is klaar.

Topping 1 is heel klassiek. Eerst een beetje ricotta, dan wat stukjes tomaat en wat reepjes basilicum. Afgewerkt met wat pesto en nog wat druppels olijfolie.

IMG_3242

Topping 2 is ook klassiek in Italië, maar hier minder bekend. Eerst een puree van gekookte tuinbonen (deze kun je ook vervangen door doperwtenpuree) en dan wat ricotta vermengd met citroen. Vervolgens wat reepjes munt er op en wat druppels balsamico-azijn. Dat laatste hoort niet in het officiële recept, maar vind ik zelf lekker.

Eet en borrel ze!

TG Facebook Comments

07.09.2016
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.