-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ooohh vanavond doen we niet moeilijk, maar maken we zomerse bruschette. Zit je nog lekker te genieten van de zomer en heb je effe geen zin in moeilijk gedoe? Maak dan vanavond heerlijke snack ofwel bruschette. Dit zijn Italiaanse geroosterde broodjes die je lekker dik belegt. Gewoon omdat het lekker is en ach, het voelt volop zomers. En dat moet gevierd worden. En wat eet je dan? Lekkere bruschetta met een goed glas witte wijn erbij…zucht. Dan kan de avond niet meer stuk. Ik heb hier 2 heerlijke bruschetta recepten voor je…. fijne avond vast!
Recepten
Bruschette
Bruschette wie kent ze niet, en wie is er niet dol op? Maar wat zijn het eigenlijk en wat is het verschil met crostini nou eigenlijk? Nou dat leg ik je heel snel uit. Bruschetta komen uit zeg maar Midden Italië en het zijn gegrilde plakken grof brood die ingesmeerd zijn met knoflook en daarna besprenkeld met olijfolie. Daarna kunnen ze met van alles worden belegd. Maar dezelfde omschrijving vind je voor crostini. Toch zouden de Italianen geen Italianen zijn als er tóch niet een verschil in zat. Wat heet, wel 3 verschillen. Te weten:
1)Crostini zijn kleiner en worden van fijner brood gesneden.
2)De topping van crostini is fijn, luxer en meer uitgesproken, zoals bijvoorbeeld een kippenlevermousse. Bruschette is de meer boerse variant van Crostini en worden vaak belegd met salade, tomaat, kruiden of groenten.
3)Crostini is als snack bedoeld, bruschetta dient vaak als lunch.
Nou genoeg gezeurd over de verschillen. We gaan gewoon bruschette (enkelvoud is trouwens bruschetta) maken.
We roosteren wat brood (in mijn geval casinowit), snijden een teen knoflook door en wrijven die over het brood. Een paar druppels olijfolie er op en de basis is klaar.
Topping 1 is heel klassiek. Eerst een beetje ricotta, dan wat stukjes tomaat en wat reepjes basilicum. Afgewerkt met wat pesto en nog wat druppels olijfolie.
Topping 2 is ook klassiek in Italië, maar hier minder bekend. Eerst een puree van gekookte tuinbonen (deze kun je ook vervangen door doperwtenpuree) en dan wat ricotta vermengd met citroen. Vervolgens wat reepjes munt er op en wat druppels balsamico-azijn. Dat laatste hoort niet in het officiële recept, maar vind ik zelf lekker.
Eet en borrel ze!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.