-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ooohh vanavond doen we niet moeilijk, maar maken we zomerse bruschette. Zit je nog lekker te genieten van de zomer en heb je effe geen zin in moeilijk gedoe? Maak dan vanavond heerlijke snack ofwel bruschette. Dit zijn Italiaanse geroosterde broodjes die je lekker dik belegt. Gewoon omdat het lekker is en ach, het voelt volop zomers. En dat moet gevierd worden. En wat eet je dan? Lekkere bruschetta met een goed glas witte wijn erbij…zucht. Dan kan de avond niet meer stuk. Ik heb hier 2 heerlijke bruschetta recepten voor je…. fijne avond vast!
Recepten
Bruschette
Bruschette wie kent ze niet, en wie is er niet dol op? Maar wat zijn het eigenlijk en wat is het verschil met crostini nou eigenlijk? Nou dat leg ik je heel snel uit. Bruschetta komen uit zeg maar Midden Italië en het zijn gegrilde plakken grof brood die ingesmeerd zijn met knoflook en daarna besprenkeld met olijfolie. Daarna kunnen ze met van alles worden belegd. Maar dezelfde omschrijving vind je voor crostini. Toch zouden de Italianen geen Italianen zijn als er tóch niet een verschil in zat. Wat heet, wel 3 verschillen. Te weten:
1)Crostini zijn kleiner en worden van fijner brood gesneden.
2)De topping van crostini is fijn, luxer en meer uitgesproken, zoals bijvoorbeeld een kippenlevermousse. Bruschette is de meer boerse variant van Crostini en worden vaak belegd met salade, tomaat, kruiden of groenten.
3)Crostini is als snack bedoeld, bruschetta dient vaak als lunch.
Nou genoeg gezeurd over de verschillen. We gaan gewoon bruschette (enkelvoud is trouwens bruschetta) maken.
We roosteren wat brood (in mijn geval casinowit), snijden een teen knoflook door en wrijven die over het brood. Een paar druppels olijfolie er op en de basis is klaar.
Topping 1 is heel klassiek. Eerst een beetje ricotta, dan wat stukjes tomaat en wat reepjes basilicum. Afgewerkt met wat pesto en nog wat druppels olijfolie.
Topping 2 is ook klassiek in Italië, maar hier minder bekend. Eerst een puree van gekookte tuinbonen (deze kun je ook vervangen door doperwtenpuree) en dan wat ricotta vermengd met citroen. Vervolgens wat reepjes munt er op en wat druppels balsamico-azijn. Dat laatste hoort niet in het officiële recept, maar vind ik zelf lekker.
Eet en borrel ze!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.