Ik heb hier een heerlijke bruschette (spreek uit broeskette)met tomaat voor je. Dat is een Italiaans gerecht dat prima in de Hollandse keuken past. Het bestaat uit een gegrild stuk brood met daarop een heerlijk vers beleg en het wordt vaak als voorafje gegeten. Laatst zag ik dat er midden in Utrecht nu ook een bruschetteria is waar ze ook heerlijke wijnen schenken. Wat is er nou lekkerder op een warme zomerdag dan bruschetta met een frisse witte wijn? Heel weinig dus, vandaar dat ik vandaag dit heerlijke simpele gerecht met je deel. Geniet er van!

Recept

Bruschette met tomaat

lactosevrij-vegetarisch-bevat gluten

 

Ingrediënten

Stokbrood of gewoon brood

knoflook

cherrytomaten (uit de Hollandse kas)

rucola

lekkere olijfolie (extra vierge)

balsamico azijn (aceto balsamico) (koop een goede bij een delicatessenwinkel)

peper en zout

Aceto balsamico di Modena La Vedetta

Aceto balsamico di Modena La Vedetta

Bereiding

Neem de boterhammen of stokbrood uit de verpakking.

Doe wat olijfolie in een kommetje en knijp daar een teen knoflook boven uit. Roer dit even goed door elkaar.

Smeer het brood vervolgens in met de knflookolie.

Neem een grillpan en grill je boterhammen even om en om in de grillpan.

Verdeel vervolgens de geroosterde boterhammen (1-2 per persoon) over de borden.

Was dan de tomaatjes en haal de kroontje er af. Snijd ze in stukjes en doe ze even in een kom.

Verdeel olijfolie, aceto balsamico, peper en zout over de tomaten en hussel alles even lekker door elkaar. Je kunt hier nog een teentje knoflook bij doen als je dat lekker vindt. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.

Was de rucola (basilicum is ook lekker erbij, maar gebruik dan minder) en scheur die in stukjes. Verdeel die over de borden waar het brood al op ligt.

Verdeel tenslotte de stukjes tomaat over de broodjes en voeg evt. wat extra olijfolie toe.

En geniet, wellicht met een glaasje witte wijn van je zomerse gerechtje.

 

TG Facebook Comments

02.08.2018
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.