-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke bruschette (spreek uit broeskette)met tomaat voor je. Dat is een Italiaans gerecht dat prima in de Hollandse keuken past. Het bestaat uit een gegrild stuk brood met daarop een heerlijk vers beleg en het wordt vaak als voorafje gegeten. Laatst zag ik dat er midden in Utrecht nu ook een bruschetteria is waar ze ook heerlijke wijnen schenken. Wat is er nou lekkerder op een warme zomerdag dan bruschetta met een frisse witte wijn? Heel weinig dus, vandaar dat ik vandaag dit heerlijke simpele gerecht met je deel. Geniet er van!
Recept
Bruschette met tomaat
lactosevrij-vegetarisch-bevat gluten
Ingrediënten
Stokbrood of gewoon brood
knoflook
cherrytomaten (uit de Hollandse kas)
rucola
lekkere olijfolie (extra vierge)
balsamico azijn (aceto balsamico) (koop een goede bij een delicatessenwinkel)
peper en zout

Aceto balsamico di Modena La Vedetta
Bereiding
Neem de boterhammen of stokbrood uit de verpakking.
Doe wat olijfolie in een kommetje en knijp daar een teen knoflook boven uit. Roer dit even goed door elkaar.
Smeer het brood vervolgens in met de knflookolie.
Neem een grillpan en grill je boterhammen even om en om in de grillpan.
Verdeel vervolgens de geroosterde boterhammen (1-2 per persoon) over de borden.
Was dan de tomaatjes en haal de kroontje er af. Snijd ze in stukjes en doe ze even in een kom.
Verdeel olijfolie, aceto balsamico, peper en zout over de tomaten en hussel alles even lekker door elkaar. Je kunt hier nog een teentje knoflook bij doen als je dat lekker vindt. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.
Was de rucola (basilicum is ook lekker erbij, maar gebruik dan minder) en scheur die in stukjes. Verdeel die over de borden waar het brood al op ligt.
Verdeel tenslotte de stukjes tomaat over de broodjes en voeg evt. wat extra olijfolie toe.
En geniet, wellicht met een glaasje witte wijn van je zomerse gerechtje.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.