lactosevrij en suikervrij dessert Ik heb hier een heel simpel lactosevrij dessert in de vorm van een broodpudding. Gewoon van een restje oud brood. Of, ken je dat? Koop je een brood en is het een beetje van dat kleffige spul waar je amper op hoeft te kauwen. Nou, dat had ik dus per ongeluk uit de supermarkt meegenomen. Omdat ik het toch zonde vond om weg te gooien, maakte ik er vanmiddag een broodpudding van. Normaal eten we niet zo vaak een toetje, dus ik maakte deze zonder suiker. Nou vooruit een beetje poedersuiker op het laatst. Heb ik het toetje voor vanavond dus vast geregeld. En zo’n zelfgemaakt dessert levert hier in huis altijd extra punten op! O, ja ik maakte het niet met echte melk, vanwege mijn lactose-intolerantie, maar met alternatieve kokos-chocomelk. Ook lekker!

Recept lactosevrij dessert

4 personen – 20 minuten – 30 minuten

lactosevrij en suikervrij dessert

Ingrediënten

8 sneetjes brood

1 handvol rozijnen

2 eieren

100 ml rijst-kokos-chocomelk

1 tl koekkruiden

mespuntje zout

2 el kokosrasp

poedersuiker (optioneel)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC

Halveer de sneetjes brood. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi ondertussen hier en daar wat rozijnen en kokos tussen de sneetjes brood.

Klop de eieren goed los met de kokos chocomelk, snuf zout en koekkruiden. Giet het eimengsel over het brood. Beweeg de schaal even heen en weer zodat alles gelijkmatig wordt verdeeld.

Bestrooi de pudding met de rest van de kokos en rozijnen en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Laat de pudding een beetje afkoelen en strooi er wat poedersuiker over. Als je voor luxe gaat kun je hem ook serveren met ijs of slagroom. Maar dan is hij niet meer lactosevrij!!

lactosevrij en suikervrij dessert

TG Facebook Comments

14.04.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.