-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heel simpel lactosevrij dessert in de vorm van een broodpudding. Gewoon van een restje oud brood. Of, ken je dat? Koop je een brood en is het een beetje van dat kleffige spul waar je amper op hoeft te kauwen. Nou, dat had ik dus per ongeluk uit de supermarkt meegenomen. Omdat ik het toch zonde vond om weg te gooien, maakte ik er vanmiddag een broodpudding van. Normaal eten we niet zo vaak een toetje, dus ik maakte deze zonder suiker. Nou vooruit een beetje poedersuiker op het laatst. Heb ik het toetje voor vanavond dus vast geregeld. En zo’n zelfgemaakt dessert levert hier in huis altijd extra punten op! O, ja ik maakte het niet met echte melk, vanwege mijn lactose-intolerantie, maar met alternatieve kokos-chocomelk. Ook lekker!
Recept lactosevrij dessert
4 personen – 20 minuten – 30 minuten
Ingrediënten
8 sneetjes brood
1 handvol rozijnen
2 eieren
100 ml rijst-kokos-chocomelk
1 tl koekkruiden
mespuntje zout
2 el kokosrasp
poedersuiker (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC
Halveer de sneetjes brood. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi ondertussen hier en daar wat rozijnen en kokos tussen de sneetjes brood.
Klop de eieren goed los met de kokos chocomelk, snuf zout en koekkruiden. Giet het eimengsel over het brood. Beweeg de schaal even heen en weer zodat alles gelijkmatig wordt verdeeld.
Bestrooi de pudding met de rest van de kokos en rozijnen en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de pudding een beetje afkoelen en strooi er wat poedersuiker over. Als je voor luxe gaat kun je hem ook serveren met ijs of slagroom. Maar dan is hij niet meer lactosevrij!!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.