-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Makkelijke Maandag! Vandaag heb ik het heerlijke recept van een broodje cevapcici voor je. Voor mij is dat echt jeugdsentiment. Vroeger gingen we vaak naar het voormalige Yoegoslavië op vakantie en dan aten we deze typische Balkanworstjes. Ik kon de naam als klein kind nooit goed onthouden en noemde ze jarenlang ‘sivapsité’, tot hilariteit van de Yoegoslavische obers. Nu, vele jaren later, was ik de worstjes haast vergeten. Ware het niet dat de slager in mijn dorp ze nog zelf maakt en verkoopt. Ineens waren de cevapcici terug in mijn leven. En oohh ze zijn nog net zo lekker als vroeger! Als jij nou niet zo’n fijne slager in je dorp hebt, dan kun je de worstjes ook prima zelf maken. Ze zijn heerlijk op een broodje!
Recept
Broodje Cevapcici
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
500 g half om half gehakt
1 ei
2 takjes peterselie
3 teentjes knoflook
1 beschuit (of 1 el paneermeel/broodkruim)
2 tl zout
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1/2 tl tabasco
peper
olijfolie
2 uien
Bereiding
Leg het gehakt in een schaal.
Was de peterselie en snijd het zo fijn mogelijk. Voeg het bij het gehakt.
Schil de knoflookteentjes en hak ze net zo fijn. Doe ze ook bij het gehakt.
Knijp de beschuit helemaal fijn en voeg ook die toe. Of de paneermeel.
Voeg dan het ei, zout, peper, paprikapoeder, oregano en tabasco door het vlees. Kneed dit goed door elkaar. Vorm met de handen rolletjes van het vleesmengsel. Smeer deze in met olie en grill ze in een grillpan op hoog vuur ongeveer 6 minuten onder voortdurend keren. De worstjes zijn ook heel geschikt voor de bbq.
Volgens Balkan-tradtie serveer je rauwe uien bij de worstjes. Maar dat moet je natuurlijk maar willen. Voor het geval je dat wel wil: Schil de uien en snijd ze in ringen. Serveer de rauwe ui bij de worstjes.
Ik grilde grote plakken courgette en legde die op de broodjes, onder de worstjes. Ik serveerde er gebakken uien bij. Meeeegaaaaalekker!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.