-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hhhmm we beginnen de week gezond met broccolikoekjes. De laatste tijd circuleren er op internet enorm veel recepten met bloemkool waar je een pizzabodem van kan maken. Je vindt mijn variant ook op dit blog hier bij de glutenvrije mini pizza’s recept. Nou ja, als dat dan met bloemkool kan, dan moet broccoli ook lukken toch? Voor de verandering maakte ik daar een soort koekjes van. Ik deed er nu wel bloem bij, dus glutenvrij zijn ze niet. Die kun je zo uit het vuistje eten en gaan prima mee in de lunchbox. Ook kun je ze bij de maaltijd met een stukje vlees eten. En ik geef je een variant waarbij je er een ovenschotel met tomatensaus van maakt. Affijn deze Makkelijke Maandag kan je alle kanten op met de broccoli. Ik zou zeggen probeer het uit!
Recept broccolikoekjes
4 personen – 30 minuten – makkelijk
bevat gluten en lactose, vegetarisch
Ingrediënten:
350 gr broccoli
2 tenen knoflook
1 sjalot
4 el geraspte kaas
100 gr bloem
50 gr paneermeel
2 el paprikapoeder zoet
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
100 gr geraspte oude kaas
zout en peper
2 eieren
1 pakje sugo di pommodori
3 el geraspte kaas
Bereiding:
Was de broccoli en snijd hem in stukjes. En ook de stam kun je schillen en in stukjes snijden. Die is zelfs heel lekker.
Schil dan de sjalot en snijd die in stukjes.
Doe de broccoli in een blender en hak het fijn samen met de ui en de knoflook.
Doe de geraspte kaas, zout, peper, bloem, paneermeel en kruiden erbij. En roer weer goed door elkaar.
Voeg vervolgens de eieren toe. Meng ook dit weer goed.
Verwarm een bakpan en doe daar wat olijfolie in.
Maak met een lepel bolletjes en druk die goed plat. Bak de koekjes 10 minuten, draai ze om en bak ze nog 10 minuten in de bakpan.
Je kunt de koekjes nu eten, maar je kunt ze ook nog verder bereiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe ze in een ovenschaal, meng er wat tomatenpuree overheen en een handvol geraspte kaas.
Zet dit 15-20 minuten in de oven.
Nu heb je een lekkere ovenschotel waar je alleen wat vlees of vis bij hoeft te doen en klaar ben je.
Eet smakelijk!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.