IMG_2872

Wat dacht je er van om Brabantse eierkoeken te maken dit weekeinde. Er wordt door het verplichte thuis zijn ontzettend fanatiek koek, cake en taart gebakken. Dank voor alle foto’s en recepten die ik via de mail gekregen heb! Zelf ben ik echt opgevoed met eierkoeken. Mijn oma had ze altijd. En ook mijn moeder haalt ze bij elk bezoek tevoorschijn onder het mom van: “ja, dat is echt Brabants hoor”. Dus wie bij typisch Brabants alleen aan worstenbroodjes denkt, heeft het mis. Ook de eierkoek wordt geclaimd als Brabantse uitvinding. Ik vond een recept in een oud Libelle-boekje over streekgerechten. Ik maakte er 8 koeken mee en die waren zo op, want deze koeken zijn veeeel lekkerder dan die uit de supermarkt. Ze zijn ook niet zo zacht, maar meer crunchy. Heerlijk om bij een kop koffie, als ze nog lekker warm zijn, meteen te verorberen.

Recept

Brabantse eierkoeken

Schermafbeelding 2015-07-30 om 11.39.01

Ingrediënten 8-10 stuks

  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 200 gr patentbloem of Zeeuws bloem
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren en de suiker in de kom en mix die tot een schuimige,  zachtgele massa. Het moet als een dik lint van je garde lopen.
Zeef de bloem en het bakpoeder en doe die voorzichtig bij de geklopte eieren. Spatel alles goed door elkaar.

Vet een bakplaat in. Leg met een lepel 10 hoopjes deeg met minimaal 5 cm tussenruimte op één, liefst 2 bakplaten. Let op dat het deeg uit zal lopen!!

Schuif dit de oven in en laat 10-15 minuten bakken. Kijk uit dat ze niet te hard worden. Ze moeten zacht uit de oven komen. Haal ze dan uit de oven en leg de koeken op een bord om af te koelen.

IMG_2872

TG Facebook Comments

19.01.2019
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.