-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jippie, ik heb hier een lekkere Hollandse bonensalade! Boordevol vitaminen en smaak. Want, er is niks zo lekker dan heerlijke boontjes van het Hollandse land. Dat is echt heel wat anders dan in de winter bonen eten van heel ver weg. Bovendien zul je bonen misschien niet zo gauw in een salade eten. Behalve dan in een salade Niçoise. En laat die salade me de afgelopen vakantie nu geïnspireerd hebben om deze bonensalade te maken. Ik zeg doe er je voordeel mee!
Recept
Bonensalade
Ingrediënten:
200 gram sperziebonen
200 gram snijbonen
100 gr verse doperwtjes of uit de diepvries
bakje cherrytomaten of 2 grote tomaten
75 gram rucola
100 gr belegen kaas, geraspt
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
1 el gehakte bieslook

Snijbonen
Bereiding:
Was de sperzieboontjes en snijbonen. Haal de uiteinden van de sperzieboontjes en snijbonen af. Snijd de boontjes in tweeën en hak de snijbonen in stukjes. Of maal ze met een handig molentje.
Kook de sperziebonen en snijbonen in 3 minuten beetgaar in water met wat zout.
Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
Kook ook de doperwtjes in1- 2 minuten beetgaar in kokend water
Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden of snijd de tomaten in blokjes
Was de rucola en laat uitlekken
Meng de olie, azijn en mosterd voor de dressing.
Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar.
Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de belegen kaas erover.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.