IMG_3054

Jippie, ik heb hier een lekkere Hollandse bonensalade! Boordevol vitaminen en smaak. Want, er is niks zo lekker dan heerlijke boontjes van het Hollandse land. Dat is echt heel wat anders dan in de winter bonen eten van heel ver weg. Bovendien zul je bonen misschien niet zo gauw in een salade eten. Behalve dan in een salade Niçoise. En laat die salade me de afgelopen vakantie nu geïnspireerd hebben om deze bonensalade te maken. Ik zeg doe er je voordeel mee!

Recept

Bonensalade

bonensalade

Ingrediënten:

200 gram sperziebonen

200 gram snijbonen

100 gr verse doperwtjes of uit de diepvries

bakje cherrytomaten of 2 grote tomaten

75 gram rucola

100 gr belegen kaas, geraspt

3 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

1 tl mosterd

1 el gehakte bieslook

Snijbonen

 

Bereiding:

Was de sperzieboontjes en snijbonen. Haal de uiteinden van de sperzieboontjes en snijbonen af. Snijd de boontjes in tweeën en hak de snijbonen in stukjes. Of maal ze met een handig molentje.

Kook de sperziebonen en snijbonen in 3 minuten beetgaar in water met wat zout.

Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.

Kook ook de doperwtjes in1- 2 minuten beetgaar in kokend water

Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden of snijd de tomaten in blokjes

Was de rucola en laat uitlekken

Meng de olie, azijn en mosterd voor de dressing.

Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar.

Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de belegen kaas erover.

IMG_3056

TG Facebook Comments

17.08.2016
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.