-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik wil niet opscheppen, maar ik heb me toch een verrukkelijke Bokbier cake gemaakt. De winkels liggen nu vol met de heerlijkste biertjes. En toen zag ik in een bierblad een recept voor een biercake. Eigenwijs als ik ben, heb ik het recept veranderd en gelukkig was ik zo slim om meteen de ingrediëntenlijst bij te houden. Want, meestal doe ik het allemaal op gevoel en moet ik achteraf hard nadenken wat ik ook al weer gedaan heb. Bij cake en koek bakken luistert het allemaal redelijk nauw, dus vandaar dat ik meteen notities maakte. En nu zit ik hier al schrijvend te genieten van mijn super lekkere bokbier cake. En kan ik alleen maar met volle mond zeggen: “Moet jij ook echt gaan maken dit weekeinde”.
Recept
Bokbier cake
Ingrediënten:
150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
300 gr kristalsuiker
2 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 el koekkruiden
snufje zout
½ flesje bockbier
1 appel in blokjes
50 amandelschaafsel
Extra: cakeblik, handmixer of staande mixer.
Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Mix vervolgens de boter en de suiker met elkaar tot je een smeuïg geheel hebt.
Doe er dan een voor een de eieren bij, wacht tot de ene helmaal is opgenomen voor je de andere erbij doet.
Zeef het bakmeel en voeg die in 3 porties toe aan je boter-ei mengsel.
Voeg de koekkruiden toe, de snuf zout en het bier. Mix goed door elkaar.
Doe op het laatst de appelblokjes erbij en roer die voorzichtig door het beslag.
Vet een cakeblik in en doe er het beslag in.
Strooi het amandelschaafsel op de bovenkant van de cake en druk een beetje aan.
Zet de cake nu 75 minuten in de voorverwarmde oven. Voel met een sateprikker of de cake gaar is. Blijft er niets aan plakken als je hem in de cake steekt dan is hij gaar!!
Laat de bokbier cake een kwartiertje afkoelen in de vorm. En dan smullen maar…
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.