Bokbier cake

Ik wil niet opscheppen, maar ik heb me toch een verrukkelijke Bokbier cake gemaakt. De winkels liggen nu vol met de heerlijkste biertjes. En toen zag ik in een bierblad een recept voor een biercake. Eigenwijs als ik ben, heb ik het recept veranderd en gelukkig was ik zo slim om meteen de ingrediëntenlijst bij te houden. Want, meestal doe ik het allemaal op gevoel en moet ik achteraf hard nadenken wat ik ook al weer gedaan heb. Bij cake en koek bakken luistert het allemaal redelijk nauw, dus vandaar dat ik meteen notities maakte. En nu zit ik hier al schrijvend te genieten van mijn super lekkere bokbier cake. En kan ik alleen maar met volle mond zeggen: “Moet jij ook echt gaan maken dit weekeinde”. 

 Recept 

Bokbier cake

Bokbier cake

Ingrediënten:

150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

300 gr kristalsuiker

2 eieren

300 gr zelfrijzend bakmeel

1 el koekkruiden

snufje zout

½ flesje bockbier

1 appel in blokjes

50 amandelschaafsel

Extra: cakeblik, handmixer of staande mixer.

Bokbier cake

Bereiding:

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Mix vervolgens de boter en de suiker met elkaar tot je een smeuïg geheel hebt.

Doe er dan een voor een de eieren bij, wacht tot de ene helmaal is opgenomen voor je de andere erbij doet.

Zeef het bakmeel en voeg die in 3 porties toe aan je boter-ei mengsel.

Voeg de koekkruiden toe, de snuf zout en het bier. Mix goed door elkaar.

Doe op het laatst de appelblokjes erbij en roer die voorzichtig door het beslag.

Vet een cakeblik in en doe er het beslag in.

Strooi het amandelschaafsel op de bovenkant van de cake en druk een beetje aan.

Zet de cake nu 75 minuten in de voorverwarmde oven. Voel met een sateprikker of de cake gaar is. Blijft er niets aan plakken als je hem in de cake steekt dan is hij gaar!!

Laat de bokbier cake een kwartiertje afkoelen in de vorm. En dan smullen maar…

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!

TG Facebook Comments

13.11.2019
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.