-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Boerenkoolchips, huh… Ach die ouwe trouwe boerenkool, die ons zo goed de winter door helpt, heeft ernstig te kampen met een ouderwets imago. Dat komt omdat wij de boerenkool alleen maar in een stamppot eten. Onterecht, want met de Hollandse krachtpatser kun je nog veel meer. Zo kun je er heerlijke boerenkoolchips van maken. Die kun je nu trouwens ook in de betere supermarkt kopen, maar je betaalt je helemaal scheel. €3,50 voor een zakje van 40 gr. Dat terwijl het zo goedkoop en kinderlijk eenvoudig is om zelf te maken. Zeker als je, net als ik, een groenteboer om de hoek hebt die hele boerenkoolbladeren verkoopt. Ik kocht er een kilo bladeren voor €2,50! En ben je eenmaal verslaafd aan de boerenkoolchips, dan ga je lekker verder experimenteren met andere groenten. Dan maak je ze thuis blij met groentechips in plaats van die voorverpakte chips vol zout, suikers, foute E-nummers en melkpoeder.
Recept boerenkoolchips
Je hebt nodig
boerenkoolbladeren (zo veel als je wilt)
olijfolie
zeezout
Chinees vijfkruidenpoeder (= ietsje zoet van smaak)
Chilipeper vlokken
Zo maak je de boerenkoolchips
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de boerenkoolbladeren. Droog ze goed en snijd de dikke nerf uit het midden van e bladeren. Scheur het blad in grove stukken.
Neem een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Doe de boerenkoolbladeren er op.
Begiet de bladeren met een beetje olijfolie. Wees spaarzaam, want de bladeren worden ook zonder de olie krokant. Ik gebruik het alleen om het zout en de kruiden beter te laten plakken aan de kool. Strooi er uit de hand wat zeezout, Chinees vijfkruidenpoeder en chilipeper vlokken overheen. Hussel dit met de hand goed door elkaar.
Doe dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk of de chips goed zijn, hussel ze anders nog even door elkaar en laat ze nog een paar minuten extra in de oven. Zodra ze lekker crispy zijn, zijn ze klaar.
TG Facebook Comments
1 reactie
You must be logged in to post a comment.
ah1 Dit ga ik maken! Dank je :-)