-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze boerenkool uit de oven is een heerlijke variant op de boerenkool stamppot. Je maakt hem ook van aardappelen en boerenkool, maar je voegt er kaas aan toe en bakt de boerenkool samen met uien en spek. Hier is huis was het een succes. Dus ga thuis ook lekker shinen met deze stamppot uit de oven.

Recept
Boerenkool uit de oven
Ingrediënten:
Roomboter
150 gram spekreepjes
2 grote uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
500 gram boerenkool, fijngesneden
1,5 kg aardappels, zeer kruimig zoals Doré en Eigenheimer
1 slagers rookworst
Peper en zout
200 gr oude kaas;
200 ml volle melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een bakpan op een middelhoog vuur en voeg een klontje roomboter toe.
Bak de spek en voeg hier de uien en de knoflook toe. Laat dit alles goed bakken. Haal dit alles uit de pan en zet het apart. Doe vervolgens weer wat boter in de pan, zet het vuur zachtjes en voeg de boerenkool en 2 eetlepels water toe. Doe de deksel op de pan en het de boerenkool stoven tot dat het gaar is. Roer af en toe.
Kook ondertussen de aardappels in water (zorg dat ze net onder staan). Laat ze 10-15 minuten koken.
Giet ze af, vang het kookwater op en doe leg hier je rookworst in te wellen. Dek de pan af met een theemuts of een Hooimadam zoals ik heb (ideaal accessoire!!)
Stamp de aardappels fijn.
Maak de melk warm in een pannetje en voeg dit bij de aardappels. Voeg ook een klontje roomboter toe, samen met de helft van de kaas. Mix opnieuw en voeg wat peper toe.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snijd de rookworst in kleine plakjes.
Doe dan alles bij elkaar. Als eerst een laag je aardappel-kaaspuree, een paar plakjes rookworst, een laag boerenkool en daaroverheen het mengsel van spek, uien, knoflook. Doe dit nog een keer.
Meng voor de bovenste laag 1 losgeklopt ei met de rest van de geraspte kaas en verdeel dat over de bovenkant van de ovenschotel.
Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven. Tot het bovenste laagje lekker krokant en mooi bruin is. Geniet van je boerenkool uit de oven.

Wist je dat je van boerenkool ook chips kunt maken? Check hier het recept

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.