-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Krijg jij met dat druilerige weer ook zo zin in een lekkere kop dampend warme soep ? Nou ik wel. En daarom heb ik vandaag een lekker bijzonder soepje voor je. Deze Hollandse boerenkaassoep is heel simpel om te maken én zeer smaakvol door de combinatie van uien en kaas. Niet alleen de gewone ui trouwens, maar ook veel lente-uien en wat mosterd. Dat geeft een lekkere pittige smaak aan dit Hollandse boerenkaassoepje. Ik heb hem gisteravond al gemaakt dus dan hoef ik vanavond voor de sporttraining van mijn zoon niet zo te haasten. Dat idee alleen al is heerlijk!
Recept boerenkaassoep
Wat heb je nodig:
1 ui
½ bosje lente-uien
25 gr roomboter
1 tl kerriepoeder
zout en peper
2 el (Groningse) mosterd
1 ltr groentenbouillon of 1 ltr water en 2 blokjes bouillon
scheut melk
100 gr belegen boerenkaas, geraspt
olijfolie extra vierge
Zo maak je de boerenkaassoep:
Pel de ui en snijd hem in hele kleine stukjes.
Was de lente-uien en snijd de onderkanten en het bovenste deel van het groene loof er af. Snijd de stengels in ringen.
Verwarm een pan voor en voeg een klont roomboter toe. Bak hierin zachtjes de ui en 2/3 van de lente-ui. (Houd de rest van de lente-ui achter voor de garnering.) Zorg dat de uien niet bruin worden! Laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig om.
Voeg de mosterd toe en roer die er goed door.
Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de scheut melk en de geraspte kaas toe en roer goed door. Laat de kaas goed smelten in de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de overgebleven lente-ui.
Serveer de boerenkaassoep met knoflookbrood of kaasstengels.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.