bloemkoolsteak
Toen ik achter de schermen werkte als eindredacteur bij het programma Topchef, leerde ik van de chefs bloemkool steaks te maken. Ik was er meteen helemaal fan van. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en maak ik de steaks nog steeds. Het leuke is dat je steeds kunt variëren met de toppings bij de bloemkool. Het kan een eenvoudig spekreepje zijn zoals ik deed, of een saus, of met wat gehakte noten. You name it. Met de bloemkoolsteak kun je alle kanten op. Het enige waar je op moet letten is dat je de bloemkool voorzichtig snijdt zodat hij niet uit elkaar valt. De rest is kinderspel! En wedden dat ze raar opkijken thuis!

Recept

Bloemkool steaks

2 personen-30 minuten-makkelijk

bloemkoolsteak

 

Ingrediënten

bloemkool

olijfolie

paprikapoeder

salie

zwarte olijven

 

Bereiding

Snijd de groene delen van de bloemkool en zo veel mogelijk van de onderkant.

Zet de bloemkool nu op je snijplank, houdt hem goed vast en snijd met een groot mes dikke plakken van de bloemkool alsof je een stokbrood aan het snijden bent.

Leg de stukken bloemkool op je snijplank naast elkaar en smeer ze aan beide kanten in met olijfolie.

Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar ook nog wat olijfolie in. Leg de plakken bloemkool in de pan naast elkaar zoals je met vlees doet. Zet het vuur wat lager en bak de bloemkoolsteaks zachtjes. Bestrooi ze dan met wat paprikapoeder en bak ze een minuut of 5 door.

Snijd ondertussen de salie in reepjes en de olijven in stukjes.

Draai ze dan voorzichtig om, bestrooi opnieuw met wat paprikapoeder en bak zo’n 10 minuten op deze kant.

Voeg tenslotte een beetje water aan de bloemkoolsteaks toe en laat ze nog een paar minuten garen in het vocht.

Verdeel de steaks over de borden, bak in het achtergebleven vet nog 1 minuutje de salie en de olijven. Strooi ze dan over de bloemkoolsteak en dien direct op.

bloemkoolsteak

Eet smakelijk!

En wil je nog meer van deze eenvoudige, lekkere recepten van Hollandse bodem? In het Hollands maandkookboek vind je meer dan 100 recepten met groenten uit eigen land! Bestellen kun je via ">hier

 

 

TG Facebook Comments

24.04.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.