-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Toen ik achter de schermen werkte als eindredacteur bij het programma Topchef, leerde ik van de chefs bloemkool steaks te maken. Ik was er meteen helemaal fan van. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en maak ik de steaks nog steeds. Het leuke is dat je steeds kunt variëren met de toppings bij de bloemkool. Het kan een eenvoudig spekreepje zijn zoals ik deed, of een saus, of met wat gehakte noten. You name it. Met de bloemkoolsteak kun je alle kanten op. Het enige waar je op moet letten is dat je de bloemkool voorzichtig snijdt zodat hij niet uit elkaar valt. De rest is kinderspel! En wedden dat ze raar opkijken thuis!
Recept
Bloemkool steaks
2 personen-30 minuten-makkelijk
Ingrediënten
bloemkool
olijfolie
paprikapoeder
salie
zwarte olijven
Bereiding
Snijd de groene delen van de bloemkool en zo veel mogelijk van de onderkant.
Zet de bloemkool nu op je snijplank, houdt hem goed vast en snijd met een groot mes dikke plakken van de bloemkool alsof je een stokbrood aan het snijden bent.
Leg de stukken bloemkool op je snijplank naast elkaar en smeer ze aan beide kanten in met olijfolie.
Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar ook nog wat olijfolie in. Leg de plakken bloemkool in de pan naast elkaar zoals je met vlees doet. Zet het vuur wat lager en bak de bloemkoolsteaks zachtjes. Bestrooi ze dan met wat paprikapoeder en bak ze een minuut of 5 door.
Snijd ondertussen de salie in reepjes en de olijven in stukjes.
Draai ze dan voorzichtig om, bestrooi opnieuw met wat paprikapoeder en bak zo’n 10 minuten op deze kant.
Voeg tenslotte een beetje water aan de bloemkoolsteaks toe en laat ze nog een paar minuten garen in het vocht.
Verdeel de steaks over de borden, bak in het achtergebleven vet nog 1 minuutje de salie en de olijven. Strooi ze dan over de bloemkoolsteak en dien direct op.
Eet smakelijk!
En wil je nog meer van deze eenvoudige, lekkere recepten van Hollandse bodem? In het Hollands maandkookboek vind je meer dan 100 recepten met groenten uit eigen land! Bestellen kun je via ">hier
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.