-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Gisteren verraste ik mijn mannen met deze bladerdeeg groententaart. In eerste instantie dachten ze, ohh groenten, maar daarna werden ze meteen verrast door de smaak. En werd er niet geklaagd over het gebrek aan vlees in dit gerecht. De crème fraîche maakt hem namelijk lekker smeuïg en de kaas ook nog eens hartig. Ik gebruikte trouwens allemaal groenten die ik over had, net als de kaas. Zo is het een echt duurzaam budgetgerecht geworden. Samen met een kop soep met stokbrood vooraf was dit echt een succesnummer gisteravond. Dus heb je een pak bladerdeeg in huis en ook een koelkast met groenten-en kaasrestjes. Verwerk ze in een bladerdeeg groententaart!
Recept
Bladerdeeg groententaart
4 personen-45 minuten incl. baktijd-super makkelijk
vegetarisch
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg
2 grote uien, in ringen gesneden
kleine beker crème fraîche
450 gr groenten in blokjes. Ik had pompoen, knolselderij, pastinaak, wortel en aardappel
250 gr belegen kaas in kleine blokjes
1 el paprikapoeder- 1 tl kaneelpoeder
1 el gedroogde tijm
Zeezout en versgemalen zwarte peper
olijfolie
Bereiding
Haal de bladerdeeg uit de diepvries.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Zet een bakpan op een matig vuur, verwarm daar wat olijfolie in en bak daarin de groenteblokjes even 5 minuten aan. Zet het vuur uit en laat even staan.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als ze ontdooid zijn plak je ze met de naden aan elkaar. Vouw aan de buitenzijden het randje even om.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrijk de hele deeglap dan met crème fraîche dmv de bolle kant van een lepel. Bestrooi dit met zout en peper.
Verdeel dan de uienringen, gebakken groenten en kaas erover. Strooi er de kruiden over en eventueel nog wat olijfolie.
Schuif het geheel in de oven en bak de taart ongeveer een half uur. Check tussentijds of het bladerdeeg niet te donker wordt. Zo ja, leg dan wat folie over de taart.
Klaar is je bladerdeeg groententaart!
Wist je dat je restjes groenten ook heerlijk in kunt maken…dat leer je tijdens de workshop conserveren
op 18 september bij de Smaak van Echt in Baarn en 21 september op Hoeve Ravenstein in Baarn!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.