bladerdeeg groentetaart Gisteren verraste ik mijn mannen met deze bladerdeeg groententaart. In eerste instantie dachten ze, ohh groenten, maar daarna werden ze  meteen verrast door de smaak. En werd er niet geklaagd over het gebrek aan vlees in dit gerecht. De crème fraîche maakt hem namelijk lekker smeuïg en de kaas ook nog eens hartig. Ik gebruikte trouwens allemaal groenten die ik over had, net als de kaas. Zo is het een echt duurzaam budgetgerecht geworden. Samen met een kop soep met stokbrood vooraf was dit echt een succesnummer gisteravond. Dus heb je een pak bladerdeeg in huis en ook een koelkast met groenten-en kaasrestjes. Verwerk ze in een bladerdeeg groententaart!

Recept

Bladerdeeg groententaart

4 personen-45 minuten incl. baktijd-super makkelijk

vegetarisch

bladerdeeg groentetaart

Ingrediënten

10 plakjes bladerdeeg

2 grote uien, in ringen gesneden

kleine beker crème fraîche

450 gr groenten in blokjes. Ik had pompoen, knolselderij, pastinaak, wortel en aardappel

250 gr belegen kaas in kleine blokjes

1 el paprikapoeder- 1 tl kaneelpoeder

1 el  gedroogde tijm

Zeezout en versgemalen zwarte peper

olijfolie

bladerdeeg groentetaart

Bereiding

Haal de bladerdeeg uit de diepvries.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Zet een bakpan op een matig vuur, verwarm daar wat olijfolie in en bak daarin de groenteblokjes even 5 minuten aan. Zet het vuur uit en laat even staan.

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als ze ontdooid zijn plak je ze met de naden aan elkaar. Vouw aan de buitenzijden het randje even om.

Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bestrijk de hele deeglap dan met crème fraîche dmv de bolle kant van een lepel. Bestrooi dit met zout en peper.

Verdeel dan de uienringen, gebakken groenten en kaas erover. Strooi er de kruiden over en eventueel nog wat olijfolie.

Schuif het geheel in de oven en bak de taart ongeveer een half uur. Check tussentijds of het bladerdeeg niet te donker wordt. Zo ja, leg dan wat folie over de taart.

Klaar is je bladerdeeg groententaart!

Wist je dat je restjes groenten ook heerlijk in kunt maken…dat leer je tijdens de workshop conserveren

op  18 september bij de Smaak van Echt in Baarn en 21 september op Hoeve Ravenstein in Baarn!

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

09.09.2019
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.