-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
De Makkelijke Maandag staat vandaag in het teken van bietjessoep met crouton! De bietjes waren dit weekeinde wel heel erg in de aanbieding bij mijn groenteboer. 50 cent voor een kilo bietjes van prima kwaliteit. Daar ben ik meteen mee aan de slag gegaan. Een deel verdween samen met wat wortels in potten zoetzuur. Het andere deel ging in deze bietjessoep met crouton. Zoals je van me gewend bent is het recept supersimpel en wordt het extra lekker door de feta-croutons die ik erbij maakte. Ideetje voor vanavond? Eet smakelijk vast!
Recept
Bietjessoep met crouton
voor 2 personen
bevat lactose, vegetarisch
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 rode bietjes
- 500 ml groentebouillon
- 50 gram fetakaas
- 1/2 (oud) stokbrood
- beetje olijfolie
- Italiaanse, gedroogde kruiden
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Zet vervolgens een pan water op het vuur en doe hier de bietjes met schil en al in. Breng ze aan de kook en laat ze dan 10 minuten doorkoken.
Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook zo’n 2-3 minuten.
Haal dan de bietjes uit de pan en houd ze even onder koud stromend water. Haal met een keukenmesje het bieten velletje er af en ook het stukje stronk aan de bovenkant.
Snijd de bietjes in blokjes. Schep de stukjes biet door de uien en bak ze 1-2 minuten mee.
Giet dan de bouillon erbij en kook alles 10-12 minuten op een lage stand.
Snijd tenslotte het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de feta. Giet er wat olijfolie over en strooi er wat van de kruiden op. Leg ze 7-10 minuten in de oven.
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de bietjessoep samen met de feta croutons.
Eet smakelijk
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Nu slechts 15 euro!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.