Mijn Hollandse Keuken

Ik heb hier heerlijke bietjes uit de oven voor je. Eigenlijk is dit recept gebaseerd op de bekende bietensalade met geitenkaas en walnoten. Het is een geheel vegetarisch bijgerecht en het past prima in je januari-dieet. Er komen ook nog eens een heleboel vitaminen aan te pas en zelfs mijn zoon, die geen geitenkaas lust en niet de grootste bietenfan is, heeft zijn bordje leeg gegeten. It beats me!

Recept 

Bietjes uit de oven

vegetarisch-glutenvrij

Ingrediënten

  • een pakje gekookte rode bietjes
  • 1 ui, gepeld en fijngesneden
  • stukje zachte geitenkaas
  • handjevol rozijnen
  • handjevol cashewnoten, fijngehakt
  • balsamico azijn
bietjes uit de oven

Bietjes voor ze de oven in gaan!

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en verdeel die over de bodem. Haal de bietjes uit het pak en snijd ze in plakken. Leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal.

Bak dan in een koekenpan de ui zachtjes in een minuut of 5. Verdeel de ui over de bietjes.

Maak de pan schoon en doe er dan de cashewnoten in om ze even te roosteren. Pas op laat ze niet zwart worden. 

Verdeel de noten en de rozijnen over de bietjes en voeg dan de geitenkaas in stukjes toe. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en sluit af met balsamico azijn.

Zet de schaal in de oven en laat 10 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

Geniet van je bijgerecht! 







                                MHK

Zin om eens op een heel andere manier te koken met Hollandse groenten?

Kom dan naar de Workshop Conserveren!

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

22.01.2019
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.