-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Mijn Hollandse Keuken
Ik heb hier heerlijke bietjes uit de oven voor je. Eigenlijk is dit recept gebaseerd op de bekende bietensalade met geitenkaas en walnoten. Het is een geheel vegetarisch bijgerecht en het past prima in je januari-dieet. Er komen ook nog eens een heleboel vitaminen aan te pas en zelfs mijn zoon, die geen geitenkaas lust en niet de grootste bietenfan is, heeft zijn bordje leeg gegeten. It beats me!
Recept
Bietjes uit de oven
vegetarisch-glutenvrij

Ingrediënten
- een pakje gekookte rode bietjes
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- stukje zachte geitenkaas
- handjevol rozijnen
- handjevol cashewnoten, fijngehakt
- balsamico azijn

Bietjes voor ze de oven in gaan!
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en verdeel die over de bodem. Haal de bietjes uit het pak en snijd ze in plakken. Leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal.
Bak dan in een koekenpan de ui zachtjes in een minuut of 5. Verdeel de ui over de bietjes.
Maak de pan schoon en doe er dan de cashewnoten in om ze even te roosteren. Pas op laat ze niet zwart worden.
Verdeel de noten en de rozijnen over de bietjes en voeg dan de geitenkaas in stukjes toe. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en sluit af met balsamico azijn.
Zet de schaal in de oven en laat 10 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.
Geniet van je bijgerecht!
MHK
Zin om eens op een heel andere manier te koken met Hollandse groenten?
Kom dan naar de Workshop Conserveren!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.