-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Mijn Hollandse Keuken
Ik heb hier heerlijke bietjes uit de oven voor je. Eigenlijk is dit recept gebaseerd op de bekende bietensalade met geitenkaas en walnoten. Het is een geheel vegetarisch bijgerecht en het past prima in je januari-dieet. Er komen ook nog eens een heleboel vitaminen aan te pas en zelfs mijn zoon, die geen geitenkaas lust en niet de grootste bietenfan is, heeft zijn bordje leeg gegeten. It beats me!
Recept
Bietjes uit de oven
vegetarisch-glutenvrij

Ingrediënten
- een pakje gekookte rode bietjes
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- stukje zachte geitenkaas
- handjevol rozijnen
- handjevol cashewnoten, fijngehakt
- balsamico azijn

Bietjes voor ze de oven in gaan!
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Sprenkel wat olijfolie in een ovenschaal en verdeel die over de bodem. Haal de bietjes uit het pak en snijd ze in plakken. Leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal.
Bak dan in een koekenpan de ui zachtjes in een minuut of 5. Verdeel de ui over de bietjes.
Maak de pan schoon en doe er dan de cashewnoten in om ze even te roosteren. Pas op laat ze niet zwart worden.
Verdeel de noten en de rozijnen over de bietjes en voeg dan de geitenkaas in stukjes toe. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en sluit af met balsamico azijn.
Zet de schaal in de oven en laat 10 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.
Geniet van je bijgerecht!
MHK
Zin om eens op een heel andere manier te koken met Hollandse groenten?
Kom dan naar de Workshop Conserveren!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.