-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb deze Doe-Dinsdag een leuk idee met groenten voor je: Bietjes gepoft in zoutkorst. De zoutkorst sluit de bietjes af en zorgt dat ze binnen in de zoutkorst prima gaar kunnen worden. Tegelijk krijg je door de zoutkorst een heerlijke smaak aan de bietjes zonder dat ze zout smaken. Het kost dus even wat extra moeite maar dan presenteer je eens een heel ander bietje. Ik verwerkte mijn bietjes in een klassieke bietensalade met geitenkaas en walnoten. De vinaigrette voor erover maakte ik uiteraard ook zelf. Morgen leg ik je uit hoe jij ook de lekkerste vinaigrette zelf maakt zodat je al je lentesalades een lekkere boost kan geven.
Recept
Bietjes gepoft in zoutkorst
2 personen-70 minuten-makkelijk
vegetarisch-bevat sporen van gluten-lactosevrij
Ingrediënten
100 gr keukenzout
200 gram bloem
water
Takjes tijm (hoeveel naar smaak)
De rasp van 1 citroen of sinaasappel (wel biologisch ivm pesticiden in de schil van gewone)
4 rauwe bieten in de schil
Bereiding
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Meng dan het zout met het bloem. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot een mooi deeg ontstaat. Rol het deeg plat uit, bestuif het vervolgens met bloem, zodat het niet te nat is.
Was de bietjes, maar schil ze niet!! en dep ze goed droog
Pak de bietjes in met het deeg in (gebruik ongeveer een 1/2 centimeter deeg) en sluit de bietjes goed af.
Leg de bietjes in de ovenschaal, of op een met bakpapier bekleedde ovenplaat, in je voorverwarmde oven.
Laat de bietjes nu minimaal een uur in de oven staan.
Haal de bietjes dan uit de oven en sla de zoutkorst kapot.
Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakken. En proef! Ze zijn best zout van smaak, dus spoel ze nog even goed af onder de koude kraan. Bestrooi ze met wat tijm en geraspte citroenschil. Voeg een frisse kruidenvinaigrette toe met wat zachte geitenkaas (of hangop), gebakken uiringen en walnoten. Dan heb je een heerlijke salade als voorafje bij bv. een pastagerecht.
Wil je weten hoe je zelf een heerlijke kruidenvinaigrette van eigen kruidenazijn maakt?
Check dan morgen de Weck-Woensdag op mijn blog, want dan leg ik het je uit!
En heb je zin in een leuke middag vol kokkerellen, lekker eten en lol? Kom dan eens naar mijn workshop Conserveren op de hooizolder van de prachtige boerderij Ravenstein!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.