-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb deze Doe-Dinsdag een leuk idee met groenten voor je: Bietjes gepoft in zoutkorst. De zoutkorst sluit de bietjes af en zorgt dat ze binnen in de zoutkorst prima gaar kunnen worden. Tegelijk krijg je door de zoutkorst een heerlijke smaak aan de bietjes zonder dat ze zout smaken. Het kost dus even wat extra moeite maar dan presenteer je eens een heel ander bietje. Ik verwerkte mijn bietjes in een klassieke bietensalade met geitenkaas en walnoten. De vinaigrette voor erover maakte ik uiteraard ook zelf. Morgen leg ik je uit hoe jij ook de lekkerste vinaigrette zelf maakt zodat je al je lentesalades een lekkere boost kan geven.
Recept
Bietjes gepoft in zoutkorst
2 personen-70 minuten-makkelijk
vegetarisch-bevat sporen van gluten-lactosevrij
Ingrediënten
100 gr keukenzout
200 gram bloem
water
Takjes tijm (hoeveel naar smaak)
De rasp van 1 citroen of sinaasappel (wel biologisch ivm pesticiden in de schil van gewone)
4 rauwe bieten in de schil
Bereiding
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Meng dan het zout met het bloem. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot een mooi deeg ontstaat. Rol het deeg plat uit, bestuif het vervolgens met bloem, zodat het niet te nat is.
Was de bietjes, maar schil ze niet!! en dep ze goed droog
Pak de bietjes in met het deeg in (gebruik ongeveer een 1/2 centimeter deeg) en sluit de bietjes goed af.
Leg de bietjes in de ovenschaal, of op een met bakpapier bekleedde ovenplaat, in je voorverwarmde oven.
Laat de bietjes nu minimaal een uur in de oven staan.
Haal de bietjes dan uit de oven en sla de zoutkorst kapot.
Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakken. En proef! Ze zijn best zout van smaak, dus spoel ze nog even goed af onder de koude kraan. Bestrooi ze met wat tijm en geraspte citroenschil. Voeg een frisse kruidenvinaigrette toe met wat zachte geitenkaas (of hangop), gebakken uiringen en walnoten. Dan heb je een heerlijke salade als voorafje bij bv. een pastagerecht.
Wil je weten hoe je zelf een heerlijke kruidenvinaigrette van eigen kruidenazijn maakt?
Check dan morgen de Weck-Woensdag op mijn blog, want dan leg ik het je uit!
En heb je zin in een leuke middag vol kokkerellen, lekker eten en lol? Kom dan eens naar mijn workshop Conserveren op de hooizolder van de prachtige boerderij Ravenstein!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.