bietjes gepoft in zoutkorst

Ik heb deze Doe-Dinsdag een leuk idee met groenten voor je: Bietjes gepoft in zoutkorst. De zoutkorst sluit de bietjes af en zorgt dat ze binnen in de zoutkorst prima gaar kunnen worden. Tegelijk krijg je door de zoutkorst een heerlijke smaak aan de bietjes zonder dat ze zout smaken. Het kost dus even wat extra moeite maar dan presenteer je eens een heel ander bietje. Ik verwerkte mijn bietjes in een klassieke bietensalade met geitenkaas en walnoten. De vinaigrette voor erover maakte ik uiteraard ook zelf. Morgen leg ik je uit hoe jij ook de lekkerste vinaigrette zelf maakt zodat je al je lentesalades een lekkere boost kan geven.

Recept

Bietjes gepoft in zoutkorst

2 personen-70 minuten-makkelijk

vegetarisch-bevat sporen van gluten-lactosevrij

bietjes gepoft in zoutkorst

Ingrediënten

100 gr keukenzout

200 gram bloem

water

Takjes tijm (hoeveel naar smaak)

De rasp van 1 citroen of sinaasappel (wel biologisch ivm pesticiden in de schil van gewone)

4 rauwe bieten in de schil

 

 

Bereiding

Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

Meng dan het zout met het bloem. Voeg beetje bij beetje wat water toe tot een mooi deeg ontstaat. Rol het deeg plat uit, bestuif het vervolgens met bloem, zodat het niet te nat is.

Was de bietjes, maar schil ze niet!! en dep ze goed droog

Pak de bietjes in met het deeg in (gebruik ongeveer een 1/2 centimeter deeg) en sluit de bietjes goed af.

bietjes gepoft in zoutkorst

Leg de bietjes in de ovenschaal, of op een met bakpapier bekleedde ovenplaat, in je voorverwarmde oven.

Laat de bietjes nu minimaal een uur in de oven staan.

bietjes gepoft in zoutkorst

Haal de bietjes dan uit de oven en sla de zoutkorst kapot.

bietjes gepoft in zoutkorst

Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakken. En proef! Ze zijn best zout van smaak, dus spoel ze nog even goed af onder de koude kraan. Bestrooi ze met wat tijm en geraspte citroenschil. Voeg een frisse kruidenvinaigrette toe met wat zachte geitenkaas (of hangop), gebakken uiringen en walnoten. Dan heb je een heerlijke salade als voorafje bij bv. een pastagerecht.

Wil je weten hoe je zelf een heerlijke kruidenvinaigrette van eigen kruidenazijn maakt?

Check dan morgen de Weck-Woensdag op mijn blog, want dan leg ik het je uit!woensdag weckdag

En heb je zin in een leuke middag vol kokkerellen, lekker eten en lol? Kom dan eens naar mijn workshop Conserveren op de hooizolder van de prachtige boerderij Ravenstein!

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

10.04.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.