bietenspread
Ik heb hier een heerlijke, gezonde bietenspread voor je. Eerder gaf ik je al het recept voor bietenhummus. Ook heel lekker, maar niet iedereen houdt van de sesampasta, ofwel Tahin, die er in gaat. Dus maak ik een heerlijke bietenspread zonder sesam, maar met zachte geitenkaas en kwark. Dat maakt de bietenspread ook wat frisser van smaak dan de hummus. Verder wordt de smaak bepaald door de balsamico azijn di eer in gaat. En dat komt weer omdat ik deze vakantie in de buurt van Modena was, het gebied waar de Aceto Balsamico vandaan komt. En zo heb je in een handomdraai een lekker en gezond, vegetarisch en suikervrij beleg voor de boterham! De Hollandse zomerbietjes zitten bovendien vol ijzer en vitaminen. Wat wil je nog meer.

 

Recept 

Bietenspread

 
Ingrediënten
200 gr gekookte rode bietjes (in pak verkrijgbaar in de supermarkt)
100 gr zachte geitenkaas
100 gr kwark
1 el pijnboompitten
1 el olijfolie
2 el Balsamico azijn
peper en zout
Bereiding
Snijd de bieten in blokjes.
Rooster de pijnboompitten zonder olie in een bakpan tot ze mooi goudbruin zijn. Let op dat je ze niet aan laat branden!
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze fijn tot je een mooie, gladde puree hebt.
Proef de saus en breng hem verder op smaak met de balsamico azijn die hier de smaakbepalend is. Eventueel voeg je nog wat extra zout en peper toe!
Doe de bietenspread in een schoon bakje en bewaar die in de koelkast. Je kunt het nu 2 -3 weken bewaren in de koelkast.

Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

01.08.2017
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.