bietenhummus
Ik heb hier het recept voor bietenhummus. wat mij betreft een lekker en gezond vegetarisch en suikervrij beleg voor de boterham! Want ik eet liever geen zoetwaren en vleeswaren op brood. Het eerste vanwege de overvloed aan suikers en slechte E-nummers en de andere vanwege nitriet. Daarnaast zijn de meeste vleeswaren niet biologisch verkrijgbaar en dat vind ik net zo belangrijk. Er circuleren trouwens allerlei recepten voor bietenhummus op internet, maar ik gaf mijn eigen draai aan dit recept. Ik serveerde het bij de lunch tijdens de workshop conserveertechnieken. Iedereen was er zo enthousiast over dat ik hierbij het recept graag met je deel. Je maakt de bietenhummus in een handomdraai en bewaart het gewoon in de koelkast. Simpeler kan niet en je hebt een vitaminerijk, goedkoop broodbeleg. De tahin, ofwel sesampasta, die er in gaat, koop je bij een toko, Turkse groenteboer of een grotere supermarkt. Die is lekker gezond, net als de Hollandse bietjes die vol ijzer en vitaminen zitten en lekker van het Hollandse land komen. Allemaal pluspunten die deze bietenhummus nog lekkerder maken!

 

Recept 

Bietenhummus

bietenhummus
Ingrediënten
500 gr gekookte rode bietjes (in pak verkrijgbaar in de supermarkt)
4 tenen knoflook
2 el kokosolie, vloeibaar
2 el tahin (sesampasta)
3 el olijfolie
1 tl komijnzaad
peper en zout
2 el Balsamico azijn
1 el Rozenwater (optioneel)
bietenhummus
Bereiding
Snijd de bieten in blokjes.
Pel en snipper de knoflook
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze fijn tot je een gladde puree hebt.
Proef de hummus en breng verder op smaak met zout en peper of een van de andere ingrediënten!
Doe de bietenhummus in een schone pot, die je 5 minuten uitgekookt hebt,  en je kunt het nu 2 -3 weken bewaren in de koelkast.
bietenhummus

TG Facebook Comments

02.07.2016
Geplaatst in lunch, snack, vegetarisch
1 reactie


1 reactie

You must be logged in to post a comment.