IMG_1502

                               Bietencakejes

Zo moeders van Nederland zitten jullie er stiekem ook allemaal al klaar voor? Welk prachtig zelfgemaakt cadeau ga je deze zondag krijgen? Gaan manlief en de kids ’s ochtends weer uren voor je in de keuken staan om een vers geperst sapje en croissantje te maken én op bed te brengen? Tja, dan zou je ze nu alvast heel voorzichtig kunnen hinten om dit jaar bietencakejes voor je te maken. Zijn de kids blij dat de bietjes niet in het avondeten gaan (die verse van nu zijn zooo lekker, maar goed) en heb jij een heerlijk verantwoord cakeje. Of je maakt het natuurlijk gewoon lekker zelf!

Recept Bieten-chocoladecake(jes)

rodebiet

Foto: groentenenfruitburo.nl

Schermafbeelding 2015-07-21 om 17.35.00

Dit interesseert je vast een biet!

Bieten, ofwel kroten,  zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar toch is er een verschil. Er zijn namelijk zomer- en winterbieten. Van oktober tot april zijn de winterbieten verkrijgbaar. Dit zijn grote, ronde bieten zonder loof. Van ongeveer mei tot september zijn de Hollandse zomerbieten of bosbieten verkrijgbaar. Deze zijn veel kleiner dan de winterbieten en hebben groen loof. Die kun je trouwens gewoon eten! De rode kleur die bieten hebben komt door de natuurlijke kleurstof betanine die erin zit. Zomerbieten kook je in 20 minuten gaar. Daarna kun je ze schillen, maar pas op voor rode vingers. Keukenhandschoenen zijn wel zo handig. Bieten zijn tenslotte heel gezond en bevatten vooral heel veel kalium! O ja, weet je wat ook heel lekker is? Bieten schillen en dan in blokjes snijden en dan roosteren in de oven met andere groenten, olijfolie, verse kruiden, uienringen en stukjes knoflook.

 

IMG_1500

 

 

TG Facebook Comments

06.05.2015
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.