-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
De Bento lunch is een Japanse uitvinding en wordt bewaard in een speciale lunchtrommel met meerdere vakjes en laagjes, zodat de verschillende soorten voedsel die er in gaan, gescheiden blijven. Ze zijn in Azië in tal van variaties te koop. Er zijn in Japan wel regels voor het vullen van de Bento lunchbox. Maar Bento lunchboxen vallen ook op door de creativiteit waarmee het eten bewerkt is. Het ziet er super vrolijk uit. Daardoor is de kans groter dat kinderen hun gezonde lunch opeten. Dat is echt een uitkomst. Vandaar dat ik je vandaag alvast hele eenvoudige tips geef om zelf een leuke Bento lunchbox te maken. In de komende weken ga ik je nog veel meer leuke ideeën laten zien, want ik vind het heerlijk om dit te maken voor mijn zoon. Be inspired!!
Wat zit er in een Bento lunchbox?
De inhoud van een Japanse bento-box bestaat officieel uit drie delen:
1. Koolhydraten in de vorm van pasta, brood en rijst
2. Proteïnen ofwel ei, vis, vlees
3. Vitaminen in de vorm van groente of fruit.
Je ziet het al de Bento lunchbox is een serieuze aangelegenheid in Japan en gericht op gezond eten. Prima dus. Maar het gaat nog verder. Moeders zijn uiterst creatief in het maken van de mooiste vullingen voor de box zoals stripfiguren van rijst, eieren in een vormpje, plastic grasstrookjes om tussen de verschillende etenswaren te doen en de mooiste plastic prikkertjes om de Bento verder aan te kleden. Ze schijnen er zelfs een onderlinge competitie op na te houden wie de meest indrukwekkende bento-box kan maken.
Affijn, zo gek zijn wij nog niet, maar je kunt al heel makkelijk zelf ook creatief aan de slag. Let maar op.
In deze les 1 leer ik je te werken met een koekjes uitsteekvorm. Daarmee kun je brood, kaas en worst uitsteken om een vrolijke boterham te maken. Klein tomaatje met een vrolijke plastic prikker er op en het ziet er ineens niet meer als een broodje kaas uit.
Van het overige brood, want we gooien niks weg natuurlijk, steek je kleine figuurtjes uit. Die kruid je even met je favoriete kruiden en dan bak je ze in wat olijfolie krokant. Zo heb je een heerlijk mini hartig snackje dat werkelijk niks kost en veel beter is dan kant en klare kaaskoekjes.
Als je toch leuk met de uitstekers bezig bent, kun je ook aan de slag met komkommers en wortels. Snijd ze in plakken en maak met een uitsteker een leuk figuurtje er in. Dat hapt toch veel lekkerder weg?
Heb je de smaak te pakken? Je kan ook figuurtjes maken van kokosbrood, roggebrood, ontbijtkoek, rijstwafels, blokjes kaas en appels. Succes!!
De roestvrijstalen lunchbox hierboven komt trouwens van: debroodtrommelstore.nl
Voor volwassenen laat ik binnenkort zien hoe je een gezonde lunch mee naar je werk kan nemen. Dan is deze stapelbare lunchbox, ofwel tiffin, trouwens heel handig. Hij is 3 laags en heeft een doorsnede van 16 cm. Iets groter dan de andere tiffins die je in Nederland kunt krijgen en precies goed voor een maaltijd.
Bestel hem voor €32,50 incl. verzending via een mailtje naar:
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.