Hhhmmm ik heb hier een lekkere homemade bbq saus voor je. Want, als we dan toch zo lekker buiten kunnen eten en de barbecue aan steken dan is het tijd om je eigen homemade bbq-saus te maken. Dat is zoooo lekker. Je kunt uiteraard helemaal zelf je smaak bepalen, maar ik heb hier een lekker basisrecept waar je als beginner mee uit de voeten kunt. Je kunt hem vanavond al maken, dan is hij morgen nog lekkerder! Geniet ze van je weekeinde!

Recept

homemade bbq saus

1 fles-gluten en lactosevrij

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 tl komijn

1 blik tomatenpuree 450 gr

100 ml balsamico azijn

50 gr bruine basterdsuiker

1 el worchestersaus

1 el chilipoeder

Bereiding

Fruit de ui,knoflook en komijn zo’n 5 minuten zachtjes aan in de olijfolie.

Zorg dat de uien en knoflook niet aanbranden, want dat verpest de smaak.

Voeg dan de balsamico azijn en tomatenpuree toe. Roer goed door.

Daarna voeg je de bruine basterdsuiker, worchestersaus en chilipeper toe. Roer weer goed door en laat 10 minuten zachtjes door pruttelen tot je een dikke, smeuïge massa hebt.

Doe de saus in een gesteriliseerde pot en laat hem afkoelen. Laat de pot met bbq saus een dagje in de koelkast staan voordat je hem eet en dan is hij nog lekkerder.

Je kunt hem zeker 2 weken bewaren in de koelkast.

 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

TG Facebook Comments

14.07.2018
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.