-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhhmmm ik heb hier een lekkere homemade bbq saus voor je. Want, als we dan toch zo lekker buiten kunnen eten en de barbecue aan steken dan is het tijd om je eigen homemade bbq-saus te maken. Dat is zoooo lekker. Je kunt uiteraard helemaal zelf je smaak bepalen, maar ik heb hier een lekker basisrecept waar je als beginner mee uit de voeten kunt. Je kunt hem vanavond al maken, dan is hij morgen nog lekkerder! Geniet ze van je weekeinde!
Recept
homemade bbq saus
1 fles-gluten en lactosevrij
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl komijn
1 blik tomatenpuree 450 gr
100 ml balsamico azijn
50 gr bruine basterdsuiker
1 el worchestersaus
1 el chilipoeder
Bereiding
Fruit de ui,knoflook en komijn zo’n 5 minuten zachtjes aan in de olijfolie.
Zorg dat de uien en knoflook niet aanbranden, want dat verpest de smaak.
Voeg dan de balsamico azijn en tomatenpuree toe. Roer goed door.
Daarna voeg je de bruine basterdsuiker, worchestersaus en chilipeper toe. Roer weer goed door en laat 10 minuten zachtjes door pruttelen tot je een dikke, smeuïge massa hebt.
Doe de saus in een gesteriliseerde pot en laat hem afkoelen. Laat de pot met bbq saus een dagje in de koelkast staan voordat je hem eet en dan is hij nog lekkerder.
Je kunt hem zeker 2 weken bewaren in de koelkast.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.