-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Gaan we vanavond dan eindelijk weer aan de bbq? Dan horen daar natuurlijk wel lekkere barbecue sauzen bij. En die maak je natuurlijk zelf, want die kant en klare zakjes saus uit de supermarkt lijken wel zo handig, maar ze zijn relatief duur en het zijn regelrechte dikmakers met te veel zout en foute E-nummers! Datzelfde geldt uiteraard voor de kant en klare flessen saus. Barbecue sauzen maak je trouwens niet alleen zelf omdat het gezonder is, maar ook omdat het veel lekkerder is. Je kunt zelf bepalen hoe pittig of zoet je het wil hebben. En je blijft er een stuk slanker van. En da’s wel zo handig in de bikinitijd!
Recepten
Barbecue sauzen
Nr 1: Tzaziki
Ingrediënten
500 ml volle yoghurt
1 komkommer
3 tenen knoflook
2 el citroensap
olijfolie
cayennepeper en zout
komijnzaadjes = optioneel
Was de komkommer. Snijd de uiteinden er af en rasp de komkommer grof boven een vergiet. Laat de komkommer dan goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste met een lepel de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aanduwen om het vocht eruit te drukken.
Doe de yoghurt in een mengkom en knijp de teentjes knoflook boven de yoghurt uit.
Voeg daar een eetlepel olijfolie aan toe.
Voeg tot slot het citroensap toe en meng als laatste de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de saus minimaal een aantal uur opstijven in de koelkast. Hierdoor trekken de smaken beter in. Het beste kun je de tzatziki de avond van te voren maken.
Nr 2: Spicy tomatensaus
Ingrediënten
1 blik tomaten van 450 gr
2 tenen knoflook
1 ui
olijfolie
gedroogde oregano
chilivlokken
Bereiding
Zet een pannetje op een middelmatig vuur.
Snipper de ui, doe wat olijfolie in de pan en bak de uien zachtjes op het vuur.
Open het blik en doe de tomaten voorzichtig in de pan bij de uien.
Knijp er dan de 2 tenen knoflook boven uit.
Voeg nog wat olijfolie, de oregano en de chilivlokken toe.
Laat dit alles een half uurtje pruttelen.
Doe de staafmixer even door de saus voor een glad resultaat.
Deze saus is niet alleen lekker als dipsaus, maar ook prima te gebruiken over de aardappels en bij een stukje vlees.
Nr 3: Pruimenchutney
Ingrediënten
400 gr pruimen
1 sinaasappel
2 rode uien
stukje verse gember ter grootte van je duim
4 el witte wijnazijn
2 el suiker
1/2 tl kaneel
Bereiding:
Snijd de pruimen in stukjes en snipper de uien.
Schil de sinaasappel en snijd ook die in stukjes.
Schil en rasp dan de gember.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg vervolgens de appel, sinaasappel, gember, azijn, suiker en kaneel toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de chutney nu 5 minuten koken. Je kunt de saus pureren met een staafmixer voor een gladder resultaat zoals op de foto.
Neem de pan van het vuur en doe de saus in en schone pot. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot en bewaar in de koelkast. Zo bewaar je hem ook voor de komende dagen. Je kunt de chutney bij een stukje vlees serveren.
Veel bbq-plezier!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.