-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vind jij banketbakkersroom ook zo lekker? Hhhmm ik heb hier een bakker in het dorp die de zalige broodjes die je hier op de foto ziet maakt en dan vult met room. Zalig zijn ze. En zoals dat gaat met goede bakkers, hun lekkers is altijd binnen no time uitverkocht. Tja, en aangezien dit gewoon niet te vergelijken is met gebak uit de supermarkt, moet je het dan zelf maken. Is ook geen probleem. Want het is helemaal niet moeilijk om zelf banketbakkersroom te maken. Daar kun je bijvoorbeeld tompoucen en soezen mee vullen. Er zijn meerdere recepten voor banketbakkersroom, maar ik vind deze wel lekker en makkelijk. Je kunt hem ook nog eens een weekje bewaren!
Recept banketbakkersroom
Recept Banketbakkersroom
250 ml volle melk
50 gr suiker
2 eidooiers (40 gram)
20 gr custardpoeder of maizena
snufje zout
suiker
Bereiding
Doe 225 ml melk met de helft van de suiker in een kookpan. Zet de pan op een hoog vuur en breng de melk aan de kook.
Scheid de eieren. Doe de eierdooiers in een grote kom. Voeg de rest van de suiker bij de eierdooiers. Klop ze lekker schuimig.
Voeg de rest van de melk en de custardpoeder aan de eieren toe. Roer het mengsel glad met de garde.
Voeg de kokende melk aan het mengsel toe en roer het geheel met de garde door.
Giet alles terug in de pan en laat het snel en onder voortdurend roeren doorkoken. Stort de custard op een schaal. Bestrooi de bovenzijde met suiker om velvorming te voorkomen. Laat dit buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur.
Het is nu een week houdbaar in de koelkast onder plastic folie. Doe de room door bolzeef voordat je hem opdient!
Zwitserse room:
Van banketbakkersroom kun je ook Zwitserse room maken. Dit is de room die je hier in het broodje afgebeeld ziet. Je voegt dan 1 deel slagroom bij 1 deel banketbakkersroom. Het resultaat is een nog zachtere room. Ook superlekker!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.