banketbakkersroom
Vind jij banketbakkersroom ook zo lekker? Hhhmm ik heb hier een bakker in het dorp die de zalige broodjes die je hier op de foto ziet maakt en dan vult met room. Zalig zijn ze. En zoals dat gaat met goede bakkers, hun lekkers is altijd binnen no time uitverkocht. Tja, en aangezien dit gewoon niet te vergelijken is met gebak uit de supermarkt, moet je het dan zelf maken. Is ook geen probleem. Want het is helemaal niet moeilijk om zelf banketbakkersroom te maken. Daar kun je bijvoorbeeld tompoucen en soezen mee vullen. Er zijn meerdere recepten voor banketbakkersroom, maar ik vind deze wel lekker en makkelijk. Je kunt hem ook nog eens een weekje bewaren!

Recept banketbakkersroom

banketbakkersroom

 

Recept Banketbakkersroom

250 ml volle melk

50 gr suiker

2 eidooiers (40 gram)

20 gr custardpoeder of maizena

snufje zout

suiker

Bereiding

Doe 225 ml melk met de helft van de suiker in een kookpan. Zet de pan op een hoog vuur en breng de melk aan de kook.

Scheid de eieren. Doe de eierdooiers in een grote kom. Voeg de rest van de suiker bij de eierdooiers. Klop ze lekker schuimig.

Voeg de rest van de melk en de custardpoeder aan de eieren toe. Roer het mengsel glad met de garde.
Voeg de kokende melk aan het mengsel toe en roer het geheel met de garde door.

Giet alles terug in de pan en laat het snel en onder voortdurend roeren doorkoken. Stort de custard op een schaal. Bestrooi de bovenzijde met suiker om velvorming te voorkomen. Laat dit buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur.

Het is nu een week houdbaar in de koelkast onder plastic folie. Doe de room door bolzeef voordat je hem opdient!

Zwitserse room:

Van banketbakkersroom kun je ook Zwitserse room maken. Dit is de room die je hier in het broodje afgebeeld ziet. Je voegt dan 1 deel slagroom bij 1 deel banketbakkersroom. Het resultaat is een nog zachtere room. Ook superlekker!

banketbakkersroom

 

TG Facebook Comments

22.04.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.