-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik maakte afgelopen weekeinde deze heerlijk suikervrije bananencake. Ik had nogal wat rijpe bananen over, wat best een unicum is in mijn huis! Maar goed, ik vind het zonde om ze weg te gooien, dus dook ik in de bananenbrood recepten. Deze mix van ideeën leverde deze cake op. Het was een instant succes. Dus deel ik het recept graag met je. Happy weekend en (don’t) go banana’s!!
Recept
Suikervrije bananencake
bevat gluten – lactosevrij
Ingrediënten
4 rijpe bananen (ongeveer 500 gram)
4 eieren
1 tl vanille extract
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
75 gram rozijnen
25 gr gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
50 gr walnoten (of hazelnoten)in grove stukken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen. Doe ze vervolgens in een kom.
Voeg de eieren toe. Doe dat een voor een. Roer ze met een garde door de bananen en voeg de volgende pas toe als de vorige is opgenomen.
Voeg dan het vanille extract toe.
Doe de bloem, bakpoeder en het zout er bij. Spatel dit alles tot een egaal beslag. Doe er dan ook de rozijnen, vijgenstukjes en walnoten bij.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik koos voor de ronde vorm, maar een broodbakblik kan ook! Doe aluminiumfolie over de bakvorm en zet hem in de oven. De aluminium zorgt er voor dat de cake niet te bruin wordt. Zoals je bij mijn cake ziet, gaat dat best hard met deze bananencake!
Bak de bananencake in drie kwartier op 180 graden gaar en goudbruin.
Haal een kwartier voor het einde de aluminiumfolie weg.
Laat de cake afkoelen en geniet van je suikervrije bananencake!
Tip:
Je kunt vanille extract in de winkel kopen of, net als ik, zelf maken.
Doe een opengesneden vanillepeul in een restantje whisky of cognac of in zo’n handig mini flesje dat de slijter verkoopt.
Ik bewaar mijn flesje gewoon in mijn kruidenrek. Een druppel van dit is heerlijk in je taart of cake.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.