Ik maakte afgelopen weekeinde deze heerlijk suikervrije bananencake. Ik had nogal wat rijpe bananen over, wat best een unicum is in mijn huis! Maar goed, ik vind het zonde om ze weg te gooien, dus dook ik in de bananenbrood recepten. Deze mix van ideeën leverde deze cake op. Het was een instant succes. Dus deel ik het recept graag met je. Happy weekend en (don’t) go banana’s!!

Recept

Suikervrije bananencake

bevat gluten – lactosevrij

Ingrediënten

4 rijpe bananen (ongeveer 500 gram)

4 eieren

1 tl vanille extract

250 gram bloem

2 tl bakpoeder

snuf zout

75 gram rozijnen

25 gr gedroogde vijgen, in stukjes gesneden

50 gr walnoten  (of hazelnoten)in grove stukken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de bananen. Doe ze vervolgens in een kom.

Voeg de eieren toe. Doe dat een voor een. Roer ze met een garde door de bananen en voeg de volgende pas toe als de vorige is opgenomen.

Voeg dan het vanille extract toe.

Doe de bloem, bakpoeder en het zout er bij. Spatel dit alles tot een egaal beslag. Doe er dan ook de rozijnen, vijgenstukjes en walnoten bij.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik koos voor de ronde vorm, maar een broodbakblik kan ook! Doe aluminiumfolie over de bakvorm en zet hem in de oven. De aluminium zorgt er voor dat de cake niet te bruin wordt. Zoals je bij mijn cake ziet, gaat dat best hard met deze bananencake!

Bak de bananencake in drie kwartier op 180 graden gaar en goudbruin.

Haal een kwartier voor het einde de aluminiumfolie weg.

Laat de cake afkoelen en geniet van je suikervrije bananencake!

Tip:

Je kunt vanille extract in de winkel kopen of, net als ik, zelf maken.

Doe een opengesneden vanillepeul in een restantje whisky of cognac of in zo’n handig mini flesje dat de slijter verkoopt.

Ik bewaar mijn flesje gewoon in mijn kruidenrek. Een druppel van dit is heerlijk in je taart of cake.

 

TG Facebook Comments

19.05.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.