-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk bananen-rozijnen-notencake voor je. Ik maakte hem dit weekeinde van restjes overrijpe banaan, restjes noten en de voorraad rozijnen die ik altijd in huis heb. En aangezien hij hier in huis zeer goed in de smaak viel, deel ik het recept vandaag met je. Het is een heerlijk cake om nu in de vakantie met je kids te bakken en dan lekker gezellig met zijn allen op te eten. En heb je geen bananen in huis? Maak hem dan met peren of appels, ook superlekker. Veel bakplezier!
Recept Bananen-rozijnen-notencake
Ingrediënten
125 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr boekweitmeel
1/2 tl bakpoeder
2 rijpe bananen
2 eieren
50 gr hazelnoten, fijngehakt
50 gr walnoten, fijngehakt
100 gr rozijnen
50 gr suiker
Extra: Cakevorm, bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Laat de rozijnen in een kom met lauwwarm water circa 10 minuten wellen.
Zeef meel in een kom en schep goed door elkaar.
Prak de bananen met een vork zeer fijn. Voeg de geprakte banaan toe aan het meel.
Giet de rozijnen af en voeg ook toe aan de kom.
Voeg tenslotte de eieren, de noten en de suiker toe.
Meng alles goed door elkaar (in de keukenmachine)
Het beslag is wat natter dan je gewend bent van cakebeslag, maar maak je geen zorgen.
Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar in het midden van de oven.
Steek een sateprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Anders moet je hem even terug zetten in de oven. )
Laat de cake circa 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal het daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen. Alhoewel deze cake ook heerlijk is als hij nog wat warm is.
Vind je het servies ook zo leuk? Ik heb er een leuke voorraad van die ik verkoop. Kijk maar hier in mijn shop voor een leuke voorjaarsaanbieding.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.