bananencake
Ik heb hier een heerlijk bananen-rozijnen-notencake voor je. Ik maakte hem dit weekeinde van restjes overrijpe banaan, restjes noten en de voorraad rozijnen die ik altijd in huis heb. En aangezien hij hier in huis zeer goed in de smaak viel, deel ik het recept vandaag met je. Het is een heerlijk cake om nu in de vakantie met je kids te bakken en dan lekker gezellig met zijn allen op te eten. En heb je geen bananen in huis? Maak hem dan met peren of appels, ook superlekker. Veel bakplezier!

Recept Bananen-rozijnen-notencake

bananencakeIngrediënten
125 gr zelfrijzend bakmeel

75 gr boekweitmeel

1/2 tl bakpoeder

2 rijpe bananen

2 eieren

50 gr hazelnoten, fijngehakt

50 gr walnoten, fijngehakt

100 gr rozijnen

50 gr suiker

Extra: Cakevorm, bakpapier

bananencakeBereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Laat de rozijnen in een kom met lauwwarm water circa 10 minuten wellen.

Zeef meel  in een kom en schep goed door elkaar.

Prak de bananen met een vork zeer fijn. Voeg de geprakte banaan toe aan het meel.

Giet de rozijnen af en voeg ook toe aan de kom.

Voeg tenslotte de eieren, de noten en de suiker toe.

Meng alles goed door elkaar (in de keukenmachine)

Het beslag is wat natter dan je gewend bent van cakebeslag, maar maak je geen zorgen.

Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar in het midden van de oven.

Steek een sateprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Anders moet je hem even terug zetten in de oven. )

Laat de cake circa 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal het daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen. Alhoewel deze cake ook heerlijk is als hij nog wat warm is.

bananencake

Vind je het servies ook zo leuk? Ik heb er een leuke voorraad van die ik verkoop. Kijk maar hier in mijn shop voor een leuke voorjaarsaanbieding.

 

TG Facebook Comments

02.05.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.