Kijk nou toch eens wat een leuke bananen-kokos ijsjes ik heb gemaakt!! Ik vond echt zulke leuke ijsvormpjes bij een hele grote winkelketen in hebbedingen en ging thuis meteen aan de slag. Ik had toch nog een paar overrijpe bananen liggen, dus de keus was zo gemaakt. Er zit dus geen toegevoegde suiker in dit recept. Dat is ook heel fijn! Heb je nu niet zo’n leuk ijsvormpje dan kun je ook plastic bekertjes vullen en daar een dessertlepel rechtop in zetten. Het gaat tenslotte vooral om de smaak. En die is heerlijk, dus maak ze bij jou thuis ook blij dit weekeinde met deze bananen-kokos ijsjes.

Recept

bananen-kokos ijsjes

geen toegevoegde suiker

 

Ingrediënten

2 rijpe bananen

4 el yoghurt

2 el gedroogde kokos

1 tl honing

handje rozijnen (optioneel)

Bereiding

Je kunt alles in de blender mixen, maar als je die niet hebt dan:

Prak je de bananen in een diep bord fijn met een vork. Voeg daar de yoghurt aan toe en roer heel goed door elkaar.

Doe de gedroogde kokos bij het mengsel en roer weer goed door.

Voeg de theelepel honing toe en proef even of je het zoet genoeg vindt. Dat verschilt nogal per banaan, dus vandaar. Voeg evt. extra honing toe als je dat lekkerder vindt.

Ik deed er experimenteel nog wat fijngehakte rozijnen doorheen. Ik vond het lekker, maar manlief niet. Dus dat heb ik er optioneel bijgezet.

Lepel dit alles voorzichtig in de vormpjes. Zorg dat ze echt goed gevuld zijn, anders krijg je zo’n open rand op je stokje en dat is minder stabiel. Klik het handvat er op. Zet de ijsjes in de houder en zet ze een nachtje in de diepvries.

Tip:

Gehakte hazelnoten en stukjes chocolade passen ook heel goed bij banaan en kokos…

Andere overheerlijke combinaties zijn: 

150 gr mango, 2 el limoensap

150 gr aardbeien, 2 el water, paar blaadjes fijngehakte basilicum

120 gr perziken met 30 gr fijngehakte frambozen

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

 

TG Facebook Comments

09.06.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.