-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Kijk nou toch eens wat een leuke bananen-kokos ijsjes ik heb gemaakt!! Ik vond echt zulke leuke ijsvormpjes bij een hele grote winkelketen in hebbedingen en ging thuis meteen aan de slag. Ik had toch nog een paar overrijpe bananen liggen, dus de keus was zo gemaakt. Er zit dus geen toegevoegde suiker in dit recept. Dat is ook heel fijn! Heb je nu niet zo’n leuk ijsvormpje dan kun je ook plastic bekertjes vullen en daar een dessertlepel rechtop in zetten. Het gaat tenslotte vooral om de smaak. En die is heerlijk, dus maak ze bij jou thuis ook blij dit weekeinde met deze bananen-kokos ijsjes.
Recept
bananen-kokos ijsjes
geen toegevoegde suiker
Ingrediënten
2 rijpe bananen
4 el yoghurt
2 el gedroogde kokos
1 tl honing
handje rozijnen (optioneel)
Bereiding
Je kunt alles in de blender mixen, maar als je die niet hebt dan:
Prak je de bananen in een diep bord fijn met een vork. Voeg daar de yoghurt aan toe en roer heel goed door elkaar.
Doe de gedroogde kokos bij het mengsel en roer weer goed door.
Voeg de theelepel honing toe en proef even of je het zoet genoeg vindt. Dat verschilt nogal per banaan, dus vandaar. Voeg evt. extra honing toe als je dat lekkerder vindt.
Ik deed er experimenteel nog wat fijngehakte rozijnen doorheen. Ik vond het lekker, maar manlief niet. Dus dat heb ik er optioneel bijgezet.
Lepel dit alles voorzichtig in de vormpjes. Zorg dat ze echt goed gevuld zijn, anders krijg je zo’n open rand op je stokje en dat is minder stabiel. Klik het handvat er op. Zet de ijsjes in de houder en zet ze een nachtje in de diepvries.
Tip:
Gehakte hazelnoten en stukjes chocolade passen ook heel goed bij banaan en kokos…
Andere overheerlijke combinaties zijn:
150 gr mango, 2 el limoensap
150 gr aardbeien, 2 el water, paar blaadjes fijngehakte basilicum
120 gr perziken met 30 gr fijngehakte frambozen
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.