-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag gaan we lekker dippen met de Oosterse creme-achtige saus Baba ganoush. Hij is gemaakt van aubergines. En die zijn nu volop in het seizoen. Baba ganoush is afkomstig uit het Midden-Oosten en verspreid in verschillende variaties naar Noord-Afrika verspreid. Dit zeer populaire Midden-Oosterse gerecht, maak je heel eenvoudig zelf. Ik vind het vooral een lekkere groentespread om op je boterham te doen of als saus bij een stukje vlees. De saus wordt ook gegeten bij falafel. En het fijne is. Je maakt hem in een handomdraai. Kijk, zet je toch weer even iets bijzonders op tafel. En je kids hebben nooit door dat er groenten in zit. Maar eerlijk is eerlijk, aan de aparte smaak zullen ze best even moeten wennen.
Recept
Baba ganoush
Ingrediënten
1 aubergine
een teen knoflook
2 el tahin
sap van 1/2 citroen
een el olijfolie
peper en zout
paar takjes munt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een vel bakpapier op een ovenplaat.
Bak de aubergine minstens 1 uur in de oven. Draai de aubergine een paar keer om voor een goed doorbakken effect. Als de paarse huid gerimpeld is, en hij goed zacht aanvoelt, is de aubergine klaar.

Zo ziet je aubergine er dan uit.
Laat de groente goed afkoelen, snijd hem dan open en haal voorzichtig de zachte puree met een lepel uit de aubergine.
Giet de olijfolie bij de auberginepuree.
Knijp er een grote teen knoflook boven uit.
Voeg het citroensap en de tahin toe. Meng alles goed en stevig door elkaar.
Snijd eventueel een handjevol munt in stukjes en roer door de saus.
En klaar is je heerlijke, gezonde dipsaus die het ook prima doet bij een lekker stukje vlees.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.