-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag gaan we lekker dippen met de Oosterse creme-achtige saus Baba ganoush. Hij is gemaakt van aubergines. En die zijn nu volop in het seizoen. Baba ganoush is afkomstig uit het Midden-Oosten en verspreid in verschillende variaties naar Noord-Afrika verspreid. Dit zeer populaire Midden-Oosterse gerecht, maak je heel eenvoudig zelf. Ik vind het vooral een lekkere groentespread om op je boterham te doen of als saus bij een stukje vlees. De saus wordt ook gegeten bij falafel. En het fijne is. Je maakt hem in een handomdraai. Kijk, zet je toch weer even iets bijzonders op tafel. En je kids hebben nooit door dat er groenten in zit. Maar eerlijk is eerlijk, aan de aparte smaak zullen ze best even moeten wennen.
Recept
Baba ganoush
Ingrediënten
1 aubergine
een teen knoflook
2 el tahin
sap van 1/2 citroen
een el olijfolie
peper en zout
paar takjes munt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een vel bakpapier op een ovenplaat.
Bak de aubergine minstens 1 uur in de oven. Draai de aubergine een paar keer om voor een goed doorbakken effect. Als de paarse huid gerimpeld is, en hij goed zacht aanvoelt, is de aubergine klaar.

Zo ziet je aubergine er dan uit.
Laat de groente goed afkoelen, snijd hem dan open en haal voorzichtig de zachte puree met een lepel uit de aubergine.
Giet de olijfolie bij de auberginepuree.
Knijp er een grote teen knoflook boven uit.
Voeg het citroensap en de tahin toe. Meng alles goed en stevig door elkaar.
Snijd eventueel een handjevol munt in stukjes en roer door de saus.
En klaar is je heerlijke, gezonde dipsaus die het ook prima doet bij een lekker stukje vlees.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.