Asperges met spek-roomsausJaa, eindelijk zijn de asperges er volop. Vandaar dat je deze Makkelijke Maandag een recept voor asperges met spek-roomsaus van me krijgt. Ik krijg regelmatig vragen van wanhopige moeders over hoe je moeilijk etende kinderen aan de groenten krijgt. Helemaal aan een moeilijke smaak als van de asperge. Hoewel mijn zoon een heel makkelijke eter is ben ik toch een behoorlijke ervaringsdeskundige. Ik was zelf namelijk een moeilijke eter. En mijn zoon nodigt regelmatig vriendjes uit om mee te eten. De meeste kinderen vinden dat gezellig tot…… ze de groenten zien. Vandaar dat ik het leuk vind om iets te verzinnen om ze toch aan het eten te krijgen. Vandaag heb ik een hele goede truc: Een lekkere roomsaus met spek. Dat is het voordeel van een witte groente, die stop je gewoon in deze overheerlijke witte saus die niemand kan weerstaan. Succes!

Recept

Asperges met spek-roomsaus

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat lactose, gluten en vlees

Ingrediënten

800 gr witte asperges (groene mag natuurlijk ook)

150 ml melk

25 gr boter

25 gr bloem

100 gr spekreepjes

50 gr geraspte oude kaas

snufje nootmuskaat

zout en peper

Asperge steekt uit het aspergebed! Foto: aspergecentrum.nl

Tijd om te oogsten Foto: aspergecentrum.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant. Leg de asperges 30 minuten in een bak water.

Doe de asperges in een pan met water en breng ze aan de kook. Laat 5-10 minuten koken en laat ze dan in het vocht staan.

Bak de spekreepjes uit in een bakpan in wat olie.

Smelt ondertussen de boter zacht in een pannetje en voeg, als de boter bruist, de bloem toe. Roer goed door met een garde. De bloem moet nu garen in de boter. Blijf een paar minuten roeren. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en de nootmuskaat. Blijf goed roeren. Voeg de gebakken spekjes en de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar.

Verdeel de asperges over de borden en garneer met de saus. Lekker met gekookte krieltjes en een karbonaadje.

Bundel asperges

Foto: aspergecentrum.nl

 

 

TG Facebook Comments

30.04.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.