-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jaa, eindelijk zijn de asperges er volop. Vandaar dat je deze Makkelijke Maandag een recept voor asperges met spek-roomsaus van me krijgt. Ik krijg regelmatig vragen van wanhopige moeders over hoe je moeilijk etende kinderen aan de groenten krijgt. Helemaal aan een moeilijke smaak als van de asperge. Hoewel mijn zoon een heel makkelijke eter is ben ik toch een behoorlijke ervaringsdeskundige. Ik was zelf namelijk een moeilijke eter. En mijn zoon nodigt regelmatig vriendjes uit om mee te eten. De meeste kinderen vinden dat gezellig tot…… ze de groenten zien. Vandaar dat ik het leuk vind om iets te verzinnen om ze toch aan het eten te krijgen. Vandaag heb ik een hele goede truc: Een lekkere roomsaus met spek. Dat is het voordeel van een witte groente, die stop je gewoon in deze overheerlijke witte saus die niemand kan weerstaan. Succes!
Recept
Asperges met spek-roomsaus
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat lactose, gluten en vlees
Ingrediënten
800 gr witte asperges (groene mag natuurlijk ook)
150 ml melk
25 gr boter
25 gr bloem
100 gr spekreepjes
50 gr geraspte oude kaas
snufje nootmuskaat
zout en peper

Asperge steekt uit het aspergebed! Foto: aspergecentrum.nl

Tijd om te oogsten Foto: aspergecentrum.nl
Bereiding
Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant. Leg de asperges 30 minuten in een bak water.
Doe de asperges in een pan met water en breng ze aan de kook. Laat 5-10 minuten koken en laat ze dan in het vocht staan.
Bak de spekreepjes uit in een bakpan in wat olie.
Smelt ondertussen de boter zacht in een pannetje en voeg, als de boter bruist, de bloem toe. Roer goed door met een garde. De bloem moet nu garen in de boter. Blijf een paar minuten roeren. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en de nootmuskaat. Blijf goed roeren. Voeg de gebakken spekjes en de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar.
Verdeel de asperges over de borden en garneer met de saus. Lekker met gekookte krieltjes en een karbonaadje.

Foto: aspergecentrum.nl
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.