Asperges in tempurabeslag
Ik heb vandaag een gouwe ouwe voor je; asperges in tempurabeslag. Een heerlijk asperge gerecht met oosters tintje dat ik een eerder al eens publiceerde en nu weer met je deel. Want het is gewoon zo waanzinnig lekker. Ik eet het vooral als voorgerecht, maar je kunt het ook bij de hoofdmaaltijd serveren met wat vlees of vis. Je móet je gewoon maken binnenkort. Ook als je niet zo heel erg van de asperges bent, is dit echt even wat anders! Het is ook echt een zomers gerecht om vanavond lekker op je terras op te eten. Fijn en zonnig Hemelvaart-weekeinde én fijne Moederdag!

Recept

Asperges in tempurabeslag!

Asperges in tempurabeslag

Ingrediënten

een pond witte asperges

6 el witte bloem

80 ml ijskoud water (neem water doe er 2 ijsklontjes in en zet het in de koelkast)

1 eidooier

snufje zout

1 tl sesamolie

1/2 tl bakpoeder

olie om in te frituren

Voor de saus

4 el sojasaus

1 el sherry

1 el sesamolie

 

Bereiding

Snijd eerst 1 cm van de onderkant van de asperges. Schil vervolgens de asperges van de kop naar beneden toe. bewaar de schillen.

Snijd de asperges in 3 stukken en bestrooi ze met 2 el bloem.

Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit even apart.

Meng vervolgens de rest van de bloem met het ijswater, de eidooier, het snufje zout, de sesamolie en het bakpoeder.

Verwarm de frituurolie tot 190 graden. Doe 1/3 deel van de asperges door het beslag en vervolgens in de frituur olie. Frituur de asperges in 3-5 minuten. haal ze dan met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een bord dat je bekleed hebt met stevig keukenpapier.

Frituur dan de rest van de asperges en schik ze tenslotte op een mooie schaal. Zet de saus erbij en dip de asperges in de saus!

Eet smakelijk

Bundel asperges

Foto: Aspergecentrum.nl

Let op:

Dit zijn dé trucs bij het bereiden van tempura

In het recept geef ik aan dat je ijsblokjes bij het water moet doen en het water even in de koelkast zet. IJskoud water is essentieel voor een goed beslag!

Ook de temperatuur van de olie is belangrijk. Deze moet 190 graden zijn. Ik heb geen friteuse maar gelukkig wel een thermometer. Die houd ik in mijn pan om de temperatuur te meten, maar er is ook een simpele truc. Doe een houten pollepel in de olie. Zodra er belletjes van af komen is de temperatuur goed. Zet het vuur dan wel lager, want anders gaat de temperatuur nog door omhoog en verbranden je asperges. .

Schrik niet dat het beslag heel dun is, dat hoort zo. Een paar klontjes zijn ook niet erg.

Frituur de asperges ook echt in de kleine porties zoals ik aangegeven heb bij het recept, want anders koelt de olie te snel af en neemt het beslag teveel vet op.

Gebruik voor het frituren een olie met een neutrale smaak, zoals druivenpit-, zonnebloem- of maiskiemolie. Dus geen olijfolie.

Blijf altijd bij de oliepan staan zodat je precies in de gaten kunt houden wanneer de asperges klaar zijn. Dit hangt af van de dikte van je asperges.

asperges in tempurabeslag

TG Facebook Comments

11.05.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.