-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een gouwe ouwe voor je; asperges in tempurabeslag. Een heerlijk asperge gerecht met oosters tintje dat ik een eerder al eens publiceerde en nu weer met je deel. Want het is gewoon zo waanzinnig lekker. Ik eet het vooral als voorgerecht, maar je kunt het ook bij de hoofdmaaltijd serveren met wat vlees of vis. Je móet je gewoon maken binnenkort. Ook als je niet zo heel erg van de asperges bent, is dit echt even wat anders! Het is ook echt een zomers gerecht om vanavond lekker op je terras op te eten. Fijn en zonnig Hemelvaart-weekeinde én fijne Moederdag!
Recept
Asperges in tempurabeslag!
Ingrediënten
een pond witte asperges
6 el witte bloem
80 ml ijskoud water (neem water doe er 2 ijsklontjes in en zet het in de koelkast)
1 eidooier
snufje zout
1 tl sesamolie
1/2 tl bakpoeder
olie om in te frituren
Voor de saus
4 el sojasaus
1 el sherry
1 el sesamolie
Bereiding
Snijd eerst 1 cm van de onderkant van de asperges. Schil vervolgens de asperges van de kop naar beneden toe. bewaar de schillen.
Snijd de asperges in 3 stukken en bestrooi ze met 2 el bloem.
Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit even apart.
Meng vervolgens de rest van de bloem met het ijswater, de eidooier, het snufje zout, de sesamolie en het bakpoeder.
Verwarm de frituurolie tot 190 graden. Doe 1/3 deel van de asperges door het beslag en vervolgens in de frituur olie. Frituur de asperges in 3-5 minuten. haal ze dan met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een bord dat je bekleed hebt met stevig keukenpapier.
Frituur dan de rest van de asperges en schik ze tenslotte op een mooie schaal. Zet de saus erbij en dip de asperges in de saus!
Eet smakelijk

Foto: Aspergecentrum.nl
Let op:
Dit zijn dé trucs bij het bereiden van tempura
In het recept geef ik aan dat je ijsblokjes bij het water moet doen en het water even in de koelkast zet. IJskoud water is essentieel voor een goed beslag!
Ook de temperatuur van de olie is belangrijk. Deze moet 190 graden zijn. Ik heb geen friteuse maar gelukkig wel een thermometer. Die houd ik in mijn pan om de temperatuur te meten, maar er is ook een simpele truc. Doe een houten pollepel in de olie. Zodra er belletjes van af komen is de temperatuur goed. Zet het vuur dan wel lager, want anders gaat de temperatuur nog door omhoog en verbranden je asperges. .
Schrik niet dat het beslag heel dun is, dat hoort zo. Een paar klontjes zijn ook niet erg.
Frituur de asperges ook echt in de kleine porties zoals ik aangegeven heb bij het recept, want anders koelt de olie te snel af en neemt het beslag teveel vet op.
Gebruik voor het frituren een olie met een neutrale smaak, zoals druivenpit-, zonnebloem- of maiskiemolie. Dus geen olijfolie.
Blijf altijd bij de oliepan staan zodat je precies in de gaten kunt houden wanneer de asperges klaar zijn. Dit hangt af van de dikte van je asperges.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.