-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een heerlijke appeltaart zonder gluten voor je. En het fijne is, er zit ook geen geraffineerde suiker in. Al het zoet dat je proeft in deze appeltaart komt van de appels, rozijnen en suikervrije jam. Dat is nog eens gezond taart eten! Niet alleen omdat er geen extra suikers in zitten, maar ook als je eens wat minder gluten wil eten. Ook al kan je er prima tegen, het kan geen kwaad af en toe eens deeg zonder gluten te eten. Het is ook een handig recept voor als die ene vriendin langs komt, die niet goed tegen gluten kan of die geen suiker meer eet. Affijn, een handig recept om bij de hand te hebben dus. Afgelopen weekeinde was ik, na een weekje ontbijten met zoete Italiaanse broodjes, weer eens aan het experimenteren met suikervrij en glutenvrij en toen kwam ik hier op uit. Ik gebruik boekweitmeel omdat dit het enige glutenvrije meel is dat goed betaalbaar en goed verkrijgbaar in de supermarkt is.
Recept suikervrije en glutenvrije appeltaart
1 uur – makkelijk
Ingrediënten
150 gr boekweitmeel
100 gr roomboter
150 gr suikervrije jam
snufje zout
2 stevige Goudreinetten
50 gr rozijnen
1 tl kaneel
1 ei, losgeklopt
Extra: bakvorm 20 cm doorsnede
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zeef het meel.
Snijd de boter in blokjes. Vermeng ze met de boekweitmeel. Voeg 50 gr jam toe en het snuf zout en roer tot een deeg. Leg het deeg in een kom en zet een half uurtje weg in de koelkast.
Schil ondertussen de appels en snijd die in blokjes. Meng ze met de resterende jam, de rozijnen en de kaneel. Roer goed door elkaar.
Bekleed een beboterde bakvorm van 20cm doorsnede met 2/3 van het deeg. Vul die met het appel-rozijnen-kaneel mengsel. Maak van het overgeblven deeg wat reepjes en bedek daar de taart mee.
Bestrijk de taart met wat losgeklopt ei en zet hem in de oven.
Na 25-30 minuten is de taart gaar. Laat even afkoelen en geniet!
Let op: Boekweitmeel uit de supermarkt is niet geschikt voor mensen die echt niet tegen gluten kunnen. Ook daarvoor geldt het bekende verhaal dat ze mogelijk sporen van… bevatten omdat er in de fabriek ook andere producten met gluten worden verwerkt. Voor de meeste mensen geen probleem, maar voor mensen met een glutenallergie en coeliakie wel. Gespecialiseerde natuurwinkels verkopen gecertificeerd meel en dat moet je hebben voor iemand met een allergie of coeliakie.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.