-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb een heerlijke appeltaart zonder gluten voor je. En het fijne is, er zit ook geen geraffineerde suiker in. Al het zoet dat je proeft in deze appeltaart komt van de appels, rozijnen en suikervrije jam. Dat is nog eens gezond taart eten! Niet alleen omdat er geen extra suikers in zitten, maar ook als je eens wat minder gluten wil eten. Ook al kan je er prima tegen, het kan geen kwaad af en toe eens deeg zonder gluten te eten. Het is ook een handig recept voor als die ene vriendin langs komt, die niet goed tegen gluten kan of die geen suiker meer eet. Affijn, een handig recept om bij de hand te hebben dus. Afgelopen weekeinde was ik, na een weekje ontbijten met zoete Italiaanse broodjes, weer eens aan het experimenteren met suikervrij en glutenvrij en toen kwam ik hier op uit. Ik gebruik boekweitmeel omdat dit het enige glutenvrije meel is dat goed betaalbaar en goed verkrijgbaar in de supermarkt is.
Recept suikervrije en glutenvrije appeltaart
1 uur – makkelijk
Ingrediënten
150 gr boekweitmeel
100 gr roomboter
150 gr suikervrije jam
snufje zout
2 stevige Goudreinetten
50 gr rozijnen
1 tl kaneel
1 ei, losgeklopt
Extra: bakvorm 20 cm doorsnede
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zeef het meel.
Snijd de boter in blokjes. Vermeng ze met de boekweitmeel. Voeg 50 gr jam toe en het snuf zout en roer tot een deeg. Leg het deeg in een kom en zet een half uurtje weg in de koelkast.
Schil ondertussen de appels en snijd die in blokjes. Meng ze met de resterende jam, de rozijnen en de kaneel. Roer goed door elkaar.
Bekleed een beboterde bakvorm van 20cm doorsnede met 2/3 van het deeg. Vul die met het appel-rozijnen-kaneel mengsel. Maak van het overgeblven deeg wat reepjes en bedek daar de taart mee.
Bestrijk de taart met wat losgeklopt ei en zet hem in de oven.
Na 25-30 minuten is de taart gaar. Laat even afkoelen en geniet!
Let op: Boekweitmeel uit de supermarkt is niet geschikt voor mensen die echt niet tegen gluten kunnen. Ook daarvoor geldt het bekende verhaal dat ze mogelijk sporen van… bevatten omdat er in de fabriek ook andere producten met gluten worden verwerkt. Voor de meeste mensen geen probleem, maar voor mensen met een glutenallergie en coeliakie wel. Gespecialiseerde natuurwinkels verkopen gecertificeerd meel en dat moet je hebben voor iemand met een allergie of coeliakie.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.