-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-

Recept
Appel-pompoen jam
1 pot-30 minuten-makkelijk
glutenvrij-lactosevrij

Ingrediënten
300 gram pompoen, (schoon gewicht)
150 gram appel, bv. Delcorf
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1 steranijs
500 gram (gelei)suiker
Bereiding
Schil eerst de pompoen en snijd die in blokjes.
Schil dan ook de appel, verwijder het klokhuis en snijd de rest van de appel in blokjes.
Zet een schoteltje in de diepvries!
Doe een bodempje water in een pan en voeg de pompoen- en appelstukjes toe. Doe daar ook meteen de (gelei)suiker, het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels bij. De specerijen kun je in een thee-ei doen en die in de pan hangen.
Breng aan de kook en laat het zachtjes koken tot je een soort appelmoes-dikte hebt. Let op dat je het niet laat aanbranden.
Let op je kunt voor de jam geleisuiker gebruiken. Dan blijft de jam langer goed. Geleisuiker koop je in de supermarkt.

Check nu of de jam dik genoeg is. Haal daarvoor het schoteltje uit de diepvries. Druppel er wat van de warme jam op en draai het schoteltje. Loopt de jam uit, kook hem dan nog even door. Blijft de jam hangen dan is hij goed. Haal het thee-ei met de specerijen uit de pan. Als je de specerijen los er in hebt, moet je ze er nu uit zien te vissen. Of je zeeft de jam.
Vul je gesteriliseerde pot met de jam en zet hem even op zijn kop weg op een theedoek. Laat de appel-pompoen jam afkoelen.
Wecken:
Heb je gewone suiker gebruikt dan kun je de houdbaarheid verlengen door de jam te wecken. Doe dat met een thermometer op 90 graden gedurende 20 minuten.

Meer leren over inmaken en wecken?
Op 21 september geef ik were een workshop Conserveren
Kom naar de workshop! Meld je ">hier aan!
Of via Hoeve Ravenstein

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.