-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze week experimenteerde ik eens met anijskoekjes. Een van de favoriete smaken uit mijn jeugd. En weer viel ik voor die heerlijke, nostalgische anijssmaak. Dus heb ik hier het recept voor je. Als kind kreeg ik in de winter vaak anijsmelk van mijn moeder. En we hadden in Brabant ook heerlijke witte bolletjes met anijszaad er in. Die haalde mijn moeder nog wel eens op zaterdag. Deze anijskrollen zijn een Oost Brabantse specialiteit. Jammer, want daardoor kan ik er nu niet makkelijk meer aankomen. Afijn, die ga ik ook zeker nog een keer maken. Maar eerst maakte ik deze anijskoekjes. De vroegere anijsblokjes van de Ruijter hebben nu plaatsgemaakt voor zakjes poeder en dat is wel zo handig voor dit recept. Dus ga lekker anijskoekjes bakken met de kids dit weekeinde!
Ingrediënten
- 225 gr boter
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
- 275 gr bloem
- 2 zakjes anijspoeder

Bereiding
Verwarm je oven eerst voor op 180 graden.
Mix de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een romig geheel.
Voeg de eidooier toe en mix door tot deze helemaal is opgenomen. Als laatste voeg je bloem, het anijspoeder en een snuf zout toe.
Kneed alles tot een stevig koekdeeg.
Wikkel het deeg in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikke lap. Steek met een koekjesvorm (of een ronde steker) vormpjes uit het deeg.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten op 180 graden of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te laten koelen.

Wat is anijs eigenlijk?
Het is een zaadje van de anijsplant. Deze schermbloemige plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Niet te verwarren dus met steranijs, dat is een specerij uit het verre oosten en heeft een heel andere smaak. Anijszaad zit ook in de beroemde roze en blauwe geboortemuisjes. Een de drank Sambucca is ook op basis van anijs gemaakt.

Meer weten over de ouderwetse anijsblokjes? Klik dan hier
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.