-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jaa, ik heb hier heerlijke andijvie slavinken voor je. Dat is weer eens even anders andijvie eten. Het is kinderlijk eenvoudig om deze andijvie slavinken te maken, dus ideaal om op het camping gasstel te bereiden! En als de buren dan vragen wat jij nou aan het maken bent, zeg je; een Hollands andijviestamppotje, maar dan in een leuk rolletje verpakt. Lekker, vitaminerijk én origineel. Trouwens ze kunnen ook prima bij de bbq!
Recept
Andijvie-slavinken
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
750 gr kruimige aardappelen zoals Doré
roomboter
scheut melk
100 gr oude kaas, geraspt
1 krop andijvie
250 gr achterham
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze met een tl zout in 20 minuten gaar.
Giet ze af en zet ze even terug op het vuur om droog te stomen.
Haal de pan van het vuur en doe een klont boter en een flinke scheut melk bij de aardappelen. Stamp ze fijn tot puree. Doe er dan de geraspte kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Zet een pan water op het vuur. Haal de bladeren van de andijvie en doe die in het kokende water. Haal ze er na twee minuten uit. Maak de bladeren droog en leg er met een eetlepel een hoopje aardappelpuree in. Vouw het blad er om heen tot een rolletje.
Als je alle rolletjes gedaan hebt, pak je e plakken achterham en rolt die om de andijvierolletjes.
Zet een grote bakpan op het vuur, doe er een klont boter in en bak de rolletjes nog een paar minuten totdat de ham mooi lichtbruin is.
Leg de rolletjes op een schaaltje en serveer als bijgerechtje.
Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.