-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Jaa, ik heb hier heerlijke andijvie slavinken voor je. Dat is weer eens even anders andijvie eten. Het is kinderlijk eenvoudig om deze andijvie slavinken te maken, dus ideaal om op het camping gasstel te bereiden! En als de buren dan vragen wat jij nou aan het maken bent, zeg je; een Hollands andijviestamppotje, maar dan in een leuk rolletje verpakt. Lekker, vitaminerijk én origineel. Trouwens ze kunnen ook prima bij de bbq!
Recept
Andijvie-slavinken
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
750 gr kruimige aardappelen zoals Doré
roomboter
scheut melk
100 gr oude kaas, geraspt
1 krop andijvie
250 gr achterham
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze met een tl zout in 20 minuten gaar.
Giet ze af en zet ze even terug op het vuur om droog te stomen.
Haal de pan van het vuur en doe een klont boter en een flinke scheut melk bij de aardappelen. Stamp ze fijn tot puree. Doe er dan de geraspte kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Zet een pan water op het vuur. Haal de bladeren van de andijvie en doe die in het kokende water. Haal ze er na twee minuten uit. Maak de bladeren droog en leg er met een eetlepel een hoopje aardappelpuree in. Vouw het blad er om heen tot een rolletje.
Als je alle rolletjes gedaan hebt, pak je e plakken achterham en rolt die om de andijvierolletjes.
Zet een grote bakpan op het vuur, doe er een klont boter in en bak de rolletjes nog een paar minuten totdat de ham mooi lichtbruin is.
Leg de rolletjes op een schaaltje en serveer als bijgerechtje.
Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.