-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
In het kader van: ‘doe eens iets gek met groenten’ presenteer ik vandaag de andijvie hamrol. Je moet er wel even een hele andijvie voor kopen. Dus niet van die handige voorgesneden andijvie in een zak. Maar, het goede nieuws is dat je de andijvie ook niet klein hoeft te snijden. Dat doe je pas als je hem op je bord hebt. Nu hoor ik je denken, ik weet niet of mijn kinderen wel hele andijvie lusten… Daar heb ik een list op bedacht. Ik rolde de hele andijvie namelijk in de ham en toen leek het net een stuk varkenshaas. Hier presenteer ik de andijvie-hamrol op een sjiek rondje aardappelpuree. Maar je kunt de rol ook garneren met gebakken aardappeltjes en champignons. Bak er een lekker stukje vlees bij en je hebt eens een heel ander groentegerecht. Ik zeg: doen!
Recept
Andijvie hamrol
2 personen – 35 minuten – makkelijk
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
400 gr kruimige aardappelen, bv Doré
1 stronk andijvie (niet te groot)
Uienchutney (optioneel)
minimaal 4 plakken gekookte ham
olijfolie
roomboter
Bereiding
Schil eerst de aardappelen en breng ze in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook. Laat ze vervolgens 15 minuten koken (gerekend vanaf het moment dat het water kookt)
Was de andijvie goed onder de kraan zodat het zand er uit is.
Zet dan een grote pan met water en 1 theelepel zout op het vuur en breng die aan de kook.
Voeg, zodra het water kookt, de hele stronk andijvie toe. Laat deze nu 4 minuten koken. Haal de stronk in zijn geheel uit de pan en laat hem uitlekken in een vergiet.

Andijvie in kokend water
Giet ondertussen de aardappelen af en pureer ze samen met een klont roomboter. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Leg dan 2 plakken gekookte ham op een groot bord of snijplank.
Knijp de afgekoelde andijvie voorzichtig uit en snijd de harde onderkant van de stronk er af.
Smeer de ham in met wat uien-chutney (als je die in huis hebt) Dit is optioneel.
Leg de andijvie vervolgens op de ham en bestrooi hem met peper en zout. Rol de hamplakken om de andijvie. Leg nu de andere 2 hamplakken op de andijvie en vouw ze er voorzichtig omheen.
Zet een grote bakpan op het vuur en smelt daar voorzichtig een klontje boter in. Leg de rol andijvie in de bruisende boter en bak heel voorzichtig. Draai de rol na 1 minuut voorzichtig een kwartslag en laat weer even bakken. Zorg dat je de boter van de kant naar de rol toe beweegt zodat hij goed kan bakken. Herhaal dit tot je de andijvie-hamrol helemaal rondom gebakken hebt.
Je kunt de rol nu zo op tafel zetten en aan tafel in plakken snijden. Of je garneert het zoals op de foto bovenop een rondje aardappelpuree.
En zoek je een leuk cadeau voor de feestdagen? Bestel dan mijn kookboek via de mail en krijg 10,- korting. Je betaalt €15,- ipv €25,- (excl. versenden)
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.