aardappeltaart

Vandaag zet ik de Hollandse aardappel in het zonnetje met deze aardappeltaart. Hij is lekker voor nu. Maar hij is ook zeer geschikt om met kerst te maken en te serveren bij een mooi stuk vlees. Het fijne is ook dat je deze aardappeltaart makkelijk tevoren klaar kunt maken en dan alleen nog even hoeft op te warmen voor het eten. En je hebt niet heel veel nodig: aardappelen, uiteraard, room, kruiden kaas, ei en knoflook. Neem wel vastkokende aardappelen voor dit gerecht anders houd je de plakjes niet heel. Dus ik zou zeggen, maak hem dit weekeinde op proef en als hij bevalt dan heb je alvast een bijzonder aardappelgerecht voor de feestdagen! 

Recept

Aardappeltaart

4 personen-45 minuten – makkelijk

bevat lactose-glutenvrij-vegetarisch

aardappeltaart

Ingrediënten

600 gr vastkokende aardappels (Accent, Nicola, Rosa)

2 tenen knoflook, uitgeperst

2 el provençaalse kruiden

1 ei

100 ml slagroom

100 gr oude kaas

aardappeltaart

Bereiding

Was de aardappelen en verwijder de donkere plekjes. Snijd ze in dunne plakjes. Dit kun je met een kaasschaaf doen. Hoed hem ondersteboven en schaaf de aardappel er overheen.

Kook de plakken aardappels in licht gezouten water. Zo’n 5 minuten maar. Laat ze in het vocht afkoelen.

Zet de oven op 200 graden om voor te verwarmen.

Meng het ei, de room, knoflook en kruiden met elkaar in een kommetje.

Giet de aardappelplakjes voorzichtig af.

Neem een grote ovenschaal en leg de aardappels dakpansgewijs over elkaar. Giet er na 1 laag wat van het roommengsel overheen. Leg een nieuwe laag aardappelplakjes neer en giet er weer wat room over.

Bestrooi de bovenkant van de aardappels met de geraspte kaas en schuif de schaal in de oven. Zo’n 20 minuten en dan is hij goudbruin en gaar!

aardappeltaart

TG Facebook Comments

10.12.2016
Geplaatst in aardappelgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.