-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag zet ik de Hollandse aardappel in het zonnetje met deze aardappeltaart. Hij is lekker voor nu. Maar hij is ook zeer geschikt om met kerst te maken en te serveren bij een mooi stuk vlees. Het fijne is ook dat je deze aardappeltaart makkelijk tevoren klaar kunt maken en dan alleen nog even hoeft op te warmen voor het eten. En je hebt niet heel veel nodig: aardappelen, uiteraard, room, kruiden kaas, ei en knoflook. Neem wel vastkokende aardappelen voor dit gerecht anders houd je de plakjes niet heel. Dus ik zou zeggen, maak hem dit weekeinde op proef en als hij bevalt dan heb je alvast een bijzonder aardappelgerecht voor de feestdagen!
Recept
Aardappeltaart
4 personen-45 minuten – makkelijk
bevat lactose-glutenvrij-vegetarisch
Ingrediënten
600 gr vastkokende aardappels (Accent, Nicola, Rosa)
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 el provençaalse kruiden
1 ei
100 ml slagroom
100 gr oude kaas
Bereiding
Was de aardappelen en verwijder de donkere plekjes. Snijd ze in dunne plakjes. Dit kun je met een kaasschaaf doen. Hoed hem ondersteboven en schaaf de aardappel er overheen.
Kook de plakken aardappels in licht gezouten water. Zo’n 5 minuten maar. Laat ze in het vocht afkoelen.
Zet de oven op 200 graden om voor te verwarmen.
Meng het ei, de room, knoflook en kruiden met elkaar in een kommetje.
Giet de aardappelplakjes voorzichtig af.
Neem een grote ovenschaal en leg de aardappels dakpansgewijs over elkaar. Giet er na 1 laag wat van het roommengsel overheen. Leg een nieuwe laag aardappelplakjes neer en giet er weer wat room over.
Bestrooi de bovenkant van de aardappels met de geraspte kaas en schuif de schaal in de oven. Zo’n 20 minuten en dan is hij goudbruin en gaar!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.