-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag heb ik een lekkere, simpele aardappelsalade voor je. Deze is rijk aan aardappels en groenten. Je combineert hem heel makkelijk met een kop soep en de left overs zijn de volgende dag ook nog eens heel handig als lunch. Met deze aardappel salade geniet ik nog even van de zomerse groenten zoals boontjes en paprika. Hoewel de laatste wel het hele jaar door uit de kas komen, is het met de boontjes straks gedaan. Alle boontjes die je volgende maand in het groenteschap vindt, komen van ver en zijn lang zo lekker niet. Maar daar komen weer andere Hollandse groenten voor in de plaats. Dus don’t worry en eet lekker vers!
Recept Aardappelsalade
4 personen-voorgerecht/bijgerecht/lunch-makkelijk

Ingrediënten
750 gr vastkokende aardappels
1 ui, gesnipperd
150 gr wortels, geraspt
150 gr boontjes, in stukjes gesneden
1 paprika
4 eieren, hardgekookt
5 augurken, kleingesneden
2 el mayonaise
3 el yoghurt
bieslook
50 gr geraspte oude kaas

Bereiding
Schil eerst de aardappelen en breng ze in een pan water aan de kook. Laat ze dan 20 minuten doorkoken en giet ze af. Spoel de aardappelen af met koud water en laat ze afkoelen.
Snijd vervolgens de koude aardappels in kleine, gelijke blokjes. Doe die in een grote schaal en voeg er de ui, wortel, boontjes, paprika en augurken aan toe. Snijd de eieren in stukjes en doe die erbij.
Roer dan de mayo, yoghurt, bieslook en kaas door elkaar. Doe dit door het aardappelmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Doe de salade in een schaal of vorm. Druk goed aan en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stort de aardappelsalade op een groot bord en dien direct op.

Zin in meer aardappel-recepten? Probeer dan eens deze aardappel pizza!

Meer weten over welke aardappels waar geschikt voor zijn? Check dan mijnaardappel.nl
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.