-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik een lekkere, simpele aardappelsalade voor je. Deze is rijk aan aardappels en groenten. Je combineert hem heel makkelijk met een kop soep en de left overs zijn de volgende dag ook nog eens heel handig als lunch. Met deze aardappel salade geniet ik nog even van de zomerse groenten zoals boontjes en paprika. Hoewel de laatste wel het hele jaar door uit de kas komen, is het met de boontjes straks gedaan. Alle boontjes die je volgende maand in het groenteschap vindt, komen van ver en zijn lang zo lekker niet. Maar daar komen weer andere Hollandse groenten voor in de plaats. Dus don’t worry en eet lekker vers!
Recept Aardappelsalade
4 personen-voorgerecht/bijgerecht/lunch-makkelijk

Ingrediënten
750 gr vastkokende aardappels
1 ui, gesnipperd
150 gr wortels, geraspt
150 gr boontjes, in stukjes gesneden
1 paprika
4 eieren, hardgekookt
5 augurken, kleingesneden
2 el mayonaise
3 el yoghurt
bieslook
50 gr geraspte oude kaas

Bereiding
Schil eerst de aardappelen en breng ze in een pan water aan de kook. Laat ze dan 20 minuten doorkoken en giet ze af. Spoel de aardappelen af met koud water en laat ze afkoelen.
Snijd vervolgens de koude aardappels in kleine, gelijke blokjes. Doe die in een grote schaal en voeg er de ui, wortel, boontjes, paprika en augurken aan toe. Snijd de eieren in stukjes en doe die erbij.
Roer dan de mayo, yoghurt, bieslook en kaas door elkaar. Doe dit door het aardappelmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Doe de salade in een schaal of vorm. Druk goed aan en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stort de aardappelsalade op een groot bord en dien direct op.

Zin in meer aardappel-recepten? Probeer dan eens deze aardappel pizza!

Meer weten over welke aardappels waar geschikt voor zijn? Check dan mijnaardappel.nl
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.