-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Het is Makkelijke Maandag en daarom heb ik een heerlijke, makkelijke aardappel-room soep voor je. Die is niet alleen snel klaar, je hoeft er waarschijnlijk ook geen boodschappen voor te doen. Je maakt hem gewoon van ingrediënten die je meestal wel in huis hebt zoals aardappelen, room, spek en prei. De soep is lekker romig bovendien. Houd je daar niet zo van? Dan kun je ook melk in plaats van room gebruiken. Maar, ik ga vandaag lekker zondigen en room gebruiken. Aan deze aardappel-room soep kun je ook nog andere restjes groenten toevoegen. Dat is zo lekker makkelijk van soep maken. Merken je kids ook niet dat ze stiekem toch vitaminen eten. Die worden namelijk helemaal blij van de lekkere spek in de soep! Ik zeg een win-win situatie! Eet smakelijk!
Recept
Aardappel-room soep
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 grote uien
2 prei
500 gr vastkokende aardappelen
25 g boter
2,5 lt water
3 bouillonblokjes
125 ml slagroom
100 gr spekreepjes
2 bosuitjes
Bereiding
Snipper de uien.
Was de preien en snijd die in dunne ringen.
Schil de aardappelen en snijd die in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem.
Fruit hierin de uien, de preiringen en de aardappelblokjes zo’n 2 minuten op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.
Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten koken.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de spekjes op middelhoog vuur in 3 minuten lekker knapperig. Laat het spek even uitlekken op een stukje keukenpapier. Zo wordt het veel minder vet!
Neem de pan dan van het vuur, voeg de slagroom er aan toe en pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
Snijd vervolgens de bosui in ringetjes.
Verdeel de soep over kommen, garneer met de ringetjes bosui en met de spek.
Wil je nog meer lekkere Hollandse soeprecepten uit het seizoen? Er staan er heel veel in mijn kookboek!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.