-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Makkelijke Maandag en daarom heb ik een heerlijke, makkelijke aardappel-room soep voor je. Die is niet alleen snel klaar, je hoeft er waarschijnlijk ook geen boodschappen voor te doen. Je maakt hem gewoon van ingrediënten die je meestal wel in huis hebt zoals aardappelen, room, spek en prei. De soep is lekker romig bovendien. Houd je daar niet zo van? Dan kun je ook melk in plaats van room gebruiken. Maar, ik ga vandaag lekker zondigen en room gebruiken. Aan deze aardappel-room soep kun je ook nog andere restjes groenten toevoegen. Dat is zo lekker makkelijk van soep maken. Merken je kids ook niet dat ze stiekem toch vitaminen eten. Die worden namelijk helemaal blij van de lekkere spek in de soep! Ik zeg een win-win situatie! Eet smakelijk!
Recept
Aardappel-room soep
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 grote uien
2 prei
500 gr vastkokende aardappelen
25 g boter
2,5 lt water
3 bouillonblokjes
125 ml slagroom
100 gr spekreepjes
2 bosuitjes
Bereiding
Snipper de uien.
Was de preien en snijd die in dunne ringen.
Schil de aardappelen en snijd die in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem.
Fruit hierin de uien, de preiringen en de aardappelblokjes zo’n 2 minuten op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.
Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten koken.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de spekjes op middelhoog vuur in 3 minuten lekker knapperig. Laat het spek even uitlekken op een stukje keukenpapier. Zo wordt het veel minder vet!
Neem de pan dan van het vuur, voeg de slagroom er aan toe en pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
Snijd vervolgens de bosui in ringetjes.
Verdeel de soep over kommen, garneer met de ringetjes bosui en met de spek.
Wil je nog meer lekkere Hollandse soeprecepten uit het seizoen? Er staan er heel veel in mijn kookboek!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.