workshop Conserveren

Wie graag lokale seizoensprodukten eet of moestuiniert kan niet om het zelf conserveren van groenten, vlees, vis en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensproducten te bewerken en zo een maaltijd of borrel een heel persoonlijke invulling te geven. Want, is het niet veel lekkerder om je zelf gepekelde kippetje te eten?

appel ui chutney

Appel-ui chutney

Tijdens deze introductiecursis leer ik je de beginselen van de verschillende conserveertechnieken en leg ik uit wat de do’s en don’t’s ervan zijn.

Paardenbloesemsiroop

Gezamenlijk maken we lekkere ingemaakte gerechten, dranken en hapjes van groenten, fruit en kruiden. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis.

De workshop is van 12.30-16.30 uur, kost €64,95 en is inclusief een lunch, recepten, zelfgemaakt lekkers en een goodiebag!

De data voor 2018 zijn

Zaterdag 24 maart 2018 12.30 – 16.30 uur

Zaterdag 21 april 2018 12.30 – 16.30 uur

Zaterdag 9 juni 2018 12.30 – 16.30 uur

Zaterdag 7 juli 2018 12.30 – 16.30 uur

Zaterdag 29 september 12.30 – 16.30 uur

Zaterdag 13 oktober 2018 12.30 – 16.30 uur

Inschrijven via:

annemieke@mijnhollandsekeuken.nl.

Na de aanmelding krijg je via de mail een bevestigingsformulier met alle benodigde informatie.

Workshop conserveren in de skybox van Hoeve Ravenstein

Chilisaus